Antena 3 CNN Life Morminte din epoca bronzului, vechi de 5000 de ani, descoperite lângă Ploiești. Unul dintre ele conține osemintele unui bebeluș și un inel de buclă din aur

Morminte din epoca bronzului, vechi de 5000 de ani, descoperite lângă Ploiești. Unul dintre ele conține osemintele unui bebeluș și un inel de buclă din aur

Descoperire remarcabilă în Blejoi, lângă Ploiești. Arheologii au scos la lumină trei morminte din epoca bronzului, datând de acum 5000 de ani. Surpriza a venit când în unul dintre ele, unde au fost găsite osemintele unui bebeluș, se afla și un inel de buclă din aur.

Morminte din epoca bronzului, vechi de 5000 de ani, descoperite lângă Ploiești. Unul dintre ele conține osemintele unui bebeluș și un inel de buclă din aur
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    Cristi Georgescu    |    05 Aug 2022   •   15:55

Arheologii Muzeului de Istorie și Arheologie Prahova au descoperit la ieșirea din Ploiești spre Târgoviște, în comuna Blejoi, trei morminte din epoca bronzului, cu o vechime de aproximativ 5000 de ani.

Pentru a salva cât mai mult din relicve, arheologii depun adevărate eforturi. Se lucrează cu pensule fine și fiecare milimetru de pământ se îndepărtează cu mare atenție. 

Două dintre ele erau suprapuse, în cel de sus fiind înhumat un bebeluș, în timp ce în cel de dedesupt se afla un bărbat și un copil de aproximativ 5 - 6 ani. 

În unul dintre morminte, arheologii au avut parte de o surpriză. Au găsit un inel de buclă din aur, o bijuterie folosită pentru împodobirea capului și care arată rangul social al celui înhumat. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Mormântul este orientat pe axa vest-est. Osemintele, care aparțin unui bărbat, vor fi duse la un laborator de antropologie unde vor fi analizate.

Săpăturile vor continua la marginea Ploieștiului, iar arheologii speră să găsească și alte podoabe. Mai ales că zona este cunoscută pentru vestigiile istorice.

×
Subiecte în articol: morminte epoca bronzului Ploiești
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close