Antena 3 CNN Life Motivul pentru care te ciupesc țânțarii. Sigur nu te gândeai la asta

Motivul pentru care te ciupesc țânțarii. Sigur nu te gândeai la asta

Motivul pentru care te ciupesc țânțarii. Sigur nu te gândeai la asta
26 Iul 2018   •   12:10

Nu este nimic atât de iritant ca muşcăturile de ţânţar. Aceste insecte micuţe nu pot rezista gustului sângelui, iar o înţepătură mică te poate irita întreaga zi. Cunoscut este însă şi faptul că ţânţarii sunt purtători de boli precum malaria, Zika sau febra galbenă.

1. Dioxid de carbon

E greu să eviţi prezenţa dioxidului de carbon câtă vreme corpul nostru produce zilnic dioxid, care este eliminat prin plămâni. Cu toţii trebuie să respirăm, deci nu ai nicio şansă să eviţi asta. Cu toate acestea, ţânţarii tind să prefere persoanele care emit mai mult decât nivelurile standard de dioxid de carbon. Acest lucru este frecvent întâlnit între femeile însărcinate şi la persoanele supraponderale.

2. Acid lactic

Ţânţarii iubesc acidul lactic pe care corpul îl produce în timpul exerciţiilor fizice. Acidul este eliberat prin transpiraţie, făcându-te o ţintă importantă, mai ales dacă eşti înfierbântat şi obosit. Activităţile sportive sunt importante pentru sănătate, dar nu e bine să fie practicate în preajma lacurilor sau a zonelor umede, întrucât vei deveni magnet pentru ţânţari.

3. Bere

O veste tristă pentru cei cărora le place să bea bere ocazional: această băutură este preferată de ţânţari. Sau cel puţin pentru un anumit tip de ţânţari.

4. Grupa 0 de sânge

Cercetările publicate de Journal of Medical Entomology au arătat faptul că sunt 83,3% mai multe şanse că ţânţarii să îi înţepe pe cei care au grupa de sânge 0 decât pe cei cu A. Cu toate acestea, la fel că şi în cazul băutoarelor de bere, numai anumite specii de ţânţari au predilecţie pentru această grupă sangvină.

Sursa: ele.ro.

×
Subiecte în articol: tantari motiv
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close