Antena 3 CNN Life Ce muzică au ascultat românii în mașină în 2020: Șoferii au votat genul muzical preferat

Ce muzică au ascultat românii în mașină în 2020: Șoferii au votat genul muzical preferat

Muzica latino este în topul preferințelor românilor aflați la volan. Potrivit unui studiu, în clasament se regăsesc și genurile de muzică rock și electronică.

Ce muzică au ascultat românii în mașină în 2020: Șoferii au votat genul muzical preferat
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    17 Dec 2020   •   09:36

Realizatorii studiului spun că proiectul demonstrează, odată în plus, că muzică bună și călătoriile cu mașină merg mâna în mâna. Acest studiu a început după ce, mai întâi, compania care l-a realizat, a prezentat 8 videoclipuri cu diverse genuri muzicale. Votarea a început pe 23 noiembrie iar după 1700 de voturi s-a decis câștigătorul: genul latino.

Timp de patru săptămâni, pe o rețea de socializare, au apărut 8 video-uri, fiecare dintre ele abordând un nou gen muzical (Electro, Tradițională, R&B, Latino, Rock, muzică pentru copii, muzică clasică, Jazz). La finalul seriei, iubitorii de muzică au fost invitați să își sustină favoritul, votând printr-un comentariu genul muzical pe care îl preferă în drumurile lor.

Locul 1: Latino
Locul 2: Rock
Locul 3: Electro

De altfel, tot un studiu realizat de specialiștii în domeniu, arată că cei mai mulți dintre români ascultă muzică atunci când se află la volan. Peste 70% din românii chestionați spun că ascultă muzică la volan tot timpul și doar 8,3% spun că fac asta ocazional.

În topul surselor de muzică se află radioul: 92% dintre șoferii români spun că ascultă muzică la radio. Însă sunt și români care ascultă muzică pe telfoanele mobile sau pe aplicațiile de telefonie mobilă.

×
Subiecte în articol: muzica muzică mașină români la volan
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close