Antena 3 CNN Life Noua viață la birou: cum va da parcul de birouri YUNITY Park direcția în munca hibridă

Noua viață la birou: cum va da parcul de birouri YUNITY Park direcția în munca hibridă

În ultimii doi ani, mediul de business s-a confruntat cu situații neprevăzute, impuse de pandemia de coronavirus, care a generat o serie de schimbări fundamentale în comportamentul angajaților.

Noua viață la birou: cum va da parcul de birouri YUNITY Park direcția  în munca hibridă
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Iun 2022   •   18:05

Asemenea unei plimbări într-un rollercoaster, antreprenorii au fost nevoiți să regândească în totalitate conceptul locului de muncă, întrucât focusul s-a îndreptat înspre potențialul angajaților productivi în domeniul profesional.

Pe măsură ce intensitatea crizei medicale s-a diminuat, oamenii au început să revină la birou. Totuși, incertitudinea dezvoltării unei amenințări de ordin patogen, nivelul crescut de stres și anxietate sau lipsa echilibrului dintre viața socială și cea profesională influențează, în mare măsură, procesul decizional. Din acest motiv, conceptul de nouă normalitate renegociază termenii prestabiliți, prin adoptarea sistemului de muncă hibrid.

În esență, munca în sistem hibrid combină tiparele implementate în perioada pre-Covid, unde zilele petrecute la birou se completează cu cele de acasă, dezvoltând un program care permite colaborarea personală, interacțiunea între angajați, precum și flexibilitatea în ceea ce privește oportunitatea de a lucra din confortul propriei locuințe. Un studiu efectuat de Accenture în 2021 relevă faptul că 83% dintre respondenți susțin modelul hibrid ca formă principală de lucru. Motivele pe care se bazează alegerea sunt:

  • Tehnologia: 27%

  • Colegii de la birou: 25%

  • Rutina: 23%

  • Spațiul non-tradițional: 23%

  • Vizibilitatea: 22%.

Prin urmare, putem observa dorința de interacțiune fizică manifestată la nivel colectiv. Astfel, compromisul programului de lucru hibrid devine echitabil atât pentru angajator, cât și pentru angajat, întrucât echipele formate la serviciu necesită comunicare pentru a construi o relație profesională funcțională, bazată, în primul rând, pe onestitate și încredere. Antreprenorul, din prisma datoriei sale de a lucra în compania oamenilor, trebuie să depășească provocările întâlnite în mediul de afaceri, ținând cont de faptul că angajații au devenit resursa principală a companiei.

Deoarece încrederea se construiește prin fapte, Genesis Property demarează primii pași în transformarea Novo Park în YUNITY Park, creând un nou concept de real estate în zona de nord a capitalei. Gândit ca o investiție în care tendințele de lucru fuzionează cu stilul de viață urbană ale viitorului, proiectul în valoare de 50 de milioane de euro va face un pas important spre dobândirea simțului de normalitate în sistemul hibrid.

Echilibru între viața personală și muncă

Incertitudinea acestor doi ani pandemici a dus la reinventarea proceselor și procedurilor adoptate în cadrul companiilor. Concomitent, antreprenorii au fost nevoiți să găsească noi metode pentru a conduce echipa către inovație și creșterea dinamicii profesionale. Prin intermediul YUNITY Park, dezvoltatorul Liviu Tudor își dorește să ofere o gamă variată de experiențe dedicate angajaților, atât din punctul de vedere al timpului petrecut la job, cât și al momentelor din sfera divertismentului.

Viața profesională și socială pot conviețui într-un singur loc în cadrul YUNITY Park. Gândit asemenea unui campus dezvoltat în extensia biroului, acest concept cu design futurist se întinde pe o suprafață impresionantă de 75.000 de metri pătrați. În incinta campusului se vor găsi spații de co-working și co-living, un centru modern de conferințe, un amfiteatru modern, precum și numeroase zone destinate socializării în timpul liber.

Productivitatea angajaților ține cont de multe variabile, printre care se găsesc sănătatea mentală, dorința de a participa în cadrul unor sesiuni de învățare și conexiunea socială creată cu membrii echipei. Ei bine, în cadrul YUNITY Park sistemul de muncă hibrid se poate integra cu succes, datorită resurselor necesare oferite angajaților pentru atingerea potențialului profesional și cultivarea talentelor.

Sustenabilitate în mediul înconjurător

Sănătatea populației este constant afectată, în mod negativ, de schimbările climatice, poluarea atmosferică sau zgomotul intens de fundal. Conform Agenției Europene de Mediu, expunerea îndelungată a oamenilor la aerul poluat, substanțe chimice periculoase și zgomot intens afectează organismul, atât din punct de vedere fizic, cât și mental. Mai departe, situațiile stresante sunt alimentate de acești factori externi, ceea ce dă naștere unui ciclu repetitiv.

Compania Genesis Property va participa în mod activ la protejarea mediului înconjurător, prin intermediul proiectului YUNITY Park, în primul rând, prin transformarea parcării exterioare într-o pădure de 1000 mp. În plus, angajamentul companiei de a reduce la net zero emisiile de carbon până în 2040 este susținut prin investițiile plănuite în vederea utilizării energiei electrice din resurse regenerabile și gestionarea clădirilor.

Mediul sănătos de lucru

În studiul amintit anterior, motivul principal în alegerea muncii remote este siguranța. Cu o valoare de 34%, sentimentul de siguranță a devansat elemente precum libertatea sau tehnologia, ceea ce denotă faptul că antreprenorii ar trebui să crească încrederea angajaților față de locul propriu-zis de îndeplinire a sarcinilor zilnice de lucru.

Cele șapte clădiri, care fac deja parte din proiectul YUNITY Park, sunt încadrate în clasa de eficiență energetică A și au, totodată, parte de certificarea BREEAM - Very Good și urmează să obțină IMMUNE Building Standard™ - Rezilient, cinci din cinci stele. O unealtă benefică pentru orice antreprenor, IMMUNE Building Standard™ constituie o certificare destinată clădirilor, ce conține peste 135 de măsuri sanitare, menite să îmbunătățească protecția sanitară a spațiilor de birouri împotriva provocărilor patogene precum Covid 19. Prin urmare, un astfel de mediu de lucru va diminua îngrijorarea angajaților, cu scopul de a crește nivelul de productivitate și concentrare la locul de muncă.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close