Antena 3 CNN Life A început noul an chinezesc 2021: Anul Bivolului alb de metal

A început noul an chinezesc 2021: Anul Bivolului alb de metal

Cu o vechime de patru mii de ani, Noul An chinezesc a inceput oficial de vineri. Pana pe 26 februarie oraşe întregi vor fi îmbrăcate în lumini colorate. Norocoase anul acesta vor fi culorile roşu, ce reprezinta elementul de foc, şi verde, ce semnifica natura.

A început noul an chinezesc 2021: Anul Bivolului alb de metal
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    12 Feb 2021   •   08:58

Din păcate, sărbătorile tradiţionale au fost anulate în mai multe provincii din China, din cauza pandemiei de COVID-19, iar locuitorii au fost îndemnaţi să petreacă acasă.

Pentru a marca venirea Noului An, oraşele din toată ţara au fost îmbrăcate în lumini spectaculoase, şi ca în fiecare an, a fost organizată celebra Gală a Festivalului de Primăvară, care a oferit spectatorilor un show de excepţie. 

Sărbatoarea din acest an marchează trecerea de la Anul Şobolanului la Anul Bivolului. În cultura chineză, bivolul este un animal preţuit, pentru rolul pe care îl are în agricultură. 

Cei născuţi în Anul Bivolului sunt oameni muncitori, inteligenţi şi pe care te poţi baza, fără să ceară vreodată recunoştinţă. Bărbaţii nativi acestei zodii sunt de încredere şi pun suflet în ceea ce fac, în timp ce femeile sunt calme, dar şi încăpăţânate, şi nu se lasă niciodată în voia sorţii.

În premiera anul acesta a fost adus şi un omagiu pentru luptătorii din prima linie a luptei cu pandemia. Pe cladiri au fost folosite animatii care ilustrează medicii, îmbrăcaţi în combinezoane.

Noul an este sarbatorit cu efecte vizuale uluitoare, dansuri senzationale şi piese de teatru exceptionale. Spectacolul impresionant este urmarit de sute de milioane de oameni din peste 170 de ţări, precum Statele Unite ale Americii, Rusia şi Franţa.

Horoscop chinezesc 2021 cu Marian Golea. Previziuni complete pentru Anul Bivolului de metal

"Culoarea metalului este albă. La fel ca anul trecut când am avut Șobolanul sub metal yang și a fost tot alb, albul aduce moartea. Metalul reprezintă, de asemenea, bolile de plămâni, deci iată că acestea vor perpetua.

În afară de acest lucru, avem zona de est a lumii, China; Japonia, o zonă foarte afectată din punct de vedere al pandemiilor, cutremurelor, tsunami.

În rest, despre România se spune că este o țară cu elementul pământ deasupra șarpelui așa că nu va fi un an foarte bun, dar nici unul foarte prost", a explicat Marian Golea.

 

×
Subiecte în articol: an chinezesc Anul Bivolului
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close