Antena 3 CNN Life Nu amestecați bananele cu aceste fructe în salată! Combinația vă poate îmbolnăvi! Greața este primul simptom

Nu amestecați bananele cu aceste fructe în salată! Combinația vă poate îmbolnăvi! Greața este primul simptom

Crezi că un castron plin cu fructe și legume este sănătos pentru tine? Greșit! Experții spun că nu ar trebui niciodată să combini fructele cu legumele, iar motivul este surprinzător.

Nu amestecați bananele cu aceste fructe în salată! Combinația vă poate îmbolnăvi! Greața este primul simptom
Sursa foto: Pixabay.com
22 Iul 2020   •   17:14

Dacă nu vă alegeți corespunzător fructele atunci când le combinați în farfurie, faceți un lucru extrem de periculos pentru sănătate. În primul rând, nu ar trebui să amestecați niciodată într-o salată fructe și legume. În al doilea rând, nu ar trebui să combinați nici măcar anumite fructe între ele. Acest lucru depinde de viteza digestiei diferitelor fructe și legume. 

Pepenele, de exemplu, se digeră mai repede decât majoritatea altor fructe, datorită conținutului ridicat de apă. Evitați să combinați pepenele cu alte fructe.

Nu combina fructe acide cu fructe dulci!

Încercați să nu amestecați fructe acide, cum ar fi grepfruturi și căpșuni, sau mere, rodii și piersici, cu fructe dulci, cum ar fi bananele. Unele studii susțin că această combinație poate produce greață și dureri de cap.

Nu trebuie niciodată să combini fructe cu legume!

Fructele și legumele se digera diferit. Fructele au un ritm mai rapid de digestie și, de fapt, mulți nutriționiști spun că sunt parțial digerate până în momentul în care ajung la stomac. De asemenea, fructele au mai mult conținut de zahăr, ceva care poate împiedica procesul digestiv al legumelor.

Din același motiv, nu trebuie să amestecați portocala cu morcovul, deoarece atunci când sunt consumate împreună acestea pot provoca arsuri la stomac și reflux biliar în exces, transmite indiatimes.com.

Consumați între 4 și 6 fructe simultan, recomandă experții în domeniu.

×
Subiecte în articol: fructe combinații legume
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close