Antena 3 CNN Life Nu combinați niciodată aceste fructe! Ce trebuie consumat, de fapt, la micul dejun

Nu combinați niciodată aceste fructe! Ce trebuie consumat, de fapt, la micul dejun

Nutriționistul Alex Stanciu a vorbit despre cum trebuie combinate corect fructele, pentru o digestie bună și pentru a nu acumula kilograme nedorite. ”Avem fructe acide, fructe subacide și fructe dulci, iar în a patra categorie sunt pepenii, care se consumă întotdeauna separat”, a declarat nutriționistul.

Nu combinați niciodată aceste fructe! Ce trebuie consumat, de fapt, la micul dejun
Sursa foto: Pixabay.com
de Laura Dinu    |    24 Iul 2020   •   15:30

Pentru micul dejun nu se obișnuiește a se consuma fructe, ci orice altceva. Ideal pentru organismul nostru ar fi să consumăm fructe. Dar sunt împărțite în patru categorii. Avem fructe acide, fructe subacide și fructe dulci, iar în a patra categorie sunt pepenii, care se consumă întotdeauna separat, nu intră în nicio categorie.

Dimineața trebuie să consumăm fructe acide, pentru conținutul bogat în vitamina C, respectiv citrice, tot ce ține de partea de grapefruit, kiwi, portocală, ananas, anumite fructe de pădure sunt, din nou, foarte bine de consumat dimineața. Este acceptabil să fie combinate cu cele subacide: mere, pere, mango”, a declarat nutriționistul Alex Stanciu, potrivit DCNews. 

Nu combinați niciodată, dar niciodată, fructele dulci cu fructele acide!

Acesta spune că ar trebui să se țină cont, la salatele de fructe de exemplu, să nu se combine niciodată diferitele categorii de fructe. 

Când facem o salată de fructe să nu combinăm niciodată, dar niciodată, fructele dulci cu fructele acide. Fructe dulci sunt curmale, banane, smochine, fructe uscate.” a adăugat nutriționistul. 

Specialistul a mai explicat că fructele acide se digeră repede, trecând prin stomac în aproximativ 20-30 de minute pe când cele dulci vor române în stomac până la 60 de minute, ajungând, la un moment dat, să fermenteze. 

”Ideal ar fi ca fructele să fie consumate pe stomacul gol și avem trei momente pe zi când ar trebui să le consumăm: dimineața, ca mic dejun. Apoi, la ora 11:00, prima gustare, fructe dulci, dar și la gustarea de la ora 16:00 fructe subacide” a explicat nutriționistul. 

El a mai spus că la ora 11:00 este singura oră din zi când poate fi recomandat un fresh de portocale. 

×
Subiecte în articol: fructe combinate nutritionist
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close