Antena 3 CNN Life Nu e de glumit! Ciocolata chiar îți poate ucide câinele în doar câteva minute

Nu e de glumit! Ciocolata chiar îți poate ucide câinele în doar câteva minute

Pericolul depinde de tipul de ciocolată, de cantitatea consumată și de mărimea câinelui dumneavoastră. În cantități mari, ciocolata și produsele de cacao îți pot ucide câinele.

Nu e de glumit! Ciocolata chiar îți poate ucide câinele în doar câteva minute
18 Iul 2020   •   12:16

Componenta toxică a ciocolatei este teobromina. Oamenii metabolizează cu ușurință teobromina, dar câinii o procesează mult mai lent, permițându-i să se ridice până la niveluri toxice în organismul lor.

De ce este periculoasă ciocolata pentru câini?

Un câine mare poate consuma mai multă ciocolată decât un câine mic înainte de a suferi efecte secundare grave. Dacă va consuma o cantitate mică de ciocolată, câinele dumneavoastră poate avea vărsături sau diaree.

În cantități mari, teobromina poate produce spasme musculare, convulsii, bătăi neregulate ale inimii, sângerare internă sau atac de cord. Debutul intoxicației cu teobromină este de obicei marcat de hiperactivitate severă.

Ce poți face dacă a mâncat deja

Tratamentul obișnuit pentru intoxicații cu teobromină este de a induce vărsături în maxim două ore de la ingestie. Dacă sunteți îngrijorat sau suspectați că este posibil ca animalul dumneavoastră să fi mâncat o cantitate mare de ciocolată și să prezinte vreunul dintre semnele enumerate mai sus, sună imediat medicul veterinar!

Dacă aveți un câine mic care a mâncat o cutie de bomboane de ciocolată, trebuie să sunați și să mergeți imediat la medicul veterinar. Nu aștepta niciun minut!

Ciocolata neagră, cea mai periculoasă pentru câini

Diferite tipuri de ciocolată au niveluri diferite de teobromină. Cacaua, ciocolata gătită și ciocolata neagră conțin cele mai ridicate niveluri, în timp ce ciocolata cu lapte și ciocolata albă au cele mai mici. Dacă aveți de-a face cu orice cantitate de ciocolată neagră sau amară, aveți mare grijă.

Nivelul ridicat de teobromină din ciocolata neagră înseamnă că este nevoie doar de o cantitate foarte mică pentru a otrăvi un câine. 

Sursa: hillspet.com

×
Subiecte în articol: caine ciocolata teobromina
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close