Antena 3 CNN Life Nu mai bea niciodată cafea pe stomacul gol. Iată la ce riscuri te expui

Nu mai bea niciodată cafea pe stomacul gol. Iată la ce riscuri te expui

Nu mai bea niciodată cafea pe stomacul gol. Iată la ce riscuri te expui
Sursa foto: Foto: pexels.com
19 Apr 2019   •   09:58

Cafeau și țigările pe stomacul gol și alimentația haotică pot duce la apariția unuia dintre cele mai răaspândite tipuri de cancer.

De vină pentru apariţia acestui tip de cancer este și moştenirea genetică, dar mai ales stilul de viaţă dezordonat, cu excese şi puţină mişcare. Ţintele sunt persoanele de peste 50 de ani, dar din ce în ce mai mulţi tineri de 20-30 de ani încep să fie afectaţi.

Cancerul de colon  este a doua cauză de deces dintre toate tipurile de cancer din Europa şi, anual, în lume mor 700.000 de oameni din această cauză.

Conform Globocan 2008, incidenţa anuală a acestei forme de cancer, în ţara noastră, este de 8.696 cazuri noi, fiind pe locul al doilea ca frecvenţă a celor mai întâlnite forme de cancer la ambele sexe.

Acesta definește o aglomerare, la nivelul intestinului gros, de celule cu morfologie anormală care cresc și se multiplică rapid, formând tumori.

Din păcate, boala evoluează mult timp fără simptome, de aceea screeningul este foarte important pentru depistarea în faze incipiente, când poate fi tratată.

Continuarea pe doctorulzilei.ro.

×
Subiecte în articol: cafea riscuri
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close