Antena 3 CNN Life Alimentul care ne ajuta la digestie după masa de Paște. Ne scapă de excesul de sare și combate efectele negative ale alcoolului

Alimentul care ne ajuta la digestie după masa de Paște. Ne scapă de excesul de sare și combate efectele negative ale alcoolului

Medicii și nutriționiștii trag tot felul de semnale de alarmă cu privire la masa de Paște și la alimentele care sunt greu digerabile, în special consumate în cantități mari. Însă există un aliment, pe care cu toții îl avem în casă, și care ne ajută extraordinar de mult în procesul de digestie.

Alimentul care ne ajuta la digestie după masa de Paște. Ne scapă de excesul de sare și combate efectele negative ale alcoolului
Sursa foto: pexels
de Laura Dinu    |    16 Apr 2023   •   11:11

Mai mult decât atât, acest aliment ne ajută să scăpăm de excesul de sare din organism și combate efectele negative ale alcoolului.  

Este vorba despre apă, care poate face minuni în rândul celor care au de suferit după o masă îmbelșugată.  

”În primul rând, ar trebui să ne hidratăm foarte bine. Hidratarea ajută digestia, ajută la combaterea efectelor negative ale consumului de alcool, hidratarea ne ajută să eliminăm excesul de sare, pentru că foarte multe alimente din această perioadă sunt deosebit de sărate, până și dulciurile, pasca și cozonacii conțin sare”, a explicat un nutriționist la Antena 3 CNN. 

Iar pentru cei care au probleme cu kilogramele în plus și nu vor să se îngrașe mai tare, este îndeajuns să facă un lucru simplu.  

”Să eliminăm caloriile goale, caloriile inutile care provin din alimente netradiționale. Dulciurile, băuturile cu zahăr, nu au ce căuta dacă tot avem alimente bogate nutritiv și care sunt tradiționale”, a mai explicat specialistul. 

De altfel există recomandări pentru fiecare categorie, în special pentru cei care au ținut în această perioadă post, cărora nutriționiștii le recomandă să mănânce treptat. 

”Persoanele care au ținut post, s-au dezobișnuit de a mânca proteină de origine animală, proteină greu digerabilă, cum este cea din carnea de miel. De asemenea, cei mai mulți s-au dezobișnuit de a consuma grăsimi în cantități foarte mari. Și atunci trebuie, pas cu pas, puțin câte puțin, gustând la început și pe măsură ce capacitatea corpului de a le digera își revine la normal, mâncate în cantitățile obișnuite”, spune nutriționistul. 

Citește și: Cel mai cancerigen ingredient: "Nu este zahărul și nici carnea!". Se găsește în toate "produsele sănătoase"

Cât despre băuturi, și aici există un mic secret.  

”Băuturile sunt inevitabile în această perioadă, bineînțeles că ne dorim să ciocnim un pahar de vin, dublăm întotdeauna cu apă și încercăm să nu avem băuturi bogate în zahăr”, a concluzionat specialistul în nutriție. 

×
Subiecte în articol: apa
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close