Antena 3 CNN Life O bucată desprinsă din Lună orbitează în jurul Pâmântului: "Are proprietăți asemănătoare cu cele ale prafului colectat în misiunea Apollo 14"

O bucată desprinsă din Lună orbitează în jurul Pâmântului: "Are proprietăți asemănătoare cu cele ale prafului colectat în misiunea Apollo 14"

O bucată desprinsă din Lună orbitează Pământul. Este descoperirea cercetătorilor, după ce au analizat ani în șir un asteroid apropiat de Terra, ce reflectă o lumină slabă.

O bucată desprinsă din Lună orbitează în jurul Pâmântului: "Are proprietăți asemănătoare cu cele ale prafului colectat în misiunea Apollo 14"
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    16 Noi 2021   •   14:54

"Este o descoperire extrem de importantă. Deși sunt date preliminare, toate vin spre a confirma că acest asteroid, care plutește în spațiu, orbitează în jurul Soarelui, este aproape de Pământ pentru o perioada de timp scurtă, în perioada Aprilie", a explicat, la Antena 3, Silviu Gurlui, profesor de fizică.

"Un fenomen care se studiază îndeaproape din anul 2016, prin instrumente la sol, extrem de performante. Dar încă mai sunt date necesare pentru a clarifica sistemul.

E vorba de anumite măsurători, spectrale, care arată că, spre deosebire de mulți asteroizi studiați prin metode de reflexie, acesta din urmă are anumite proprietăți care sunt asemănătoare cu cele ale prafului colectat din misiunea spațială Apollo 14.

Prin analize comparative, se arată că ar fi cel mai apropiat spectru de un astfel de asteroid. Sunt peste 2000 de astfel de asteroizi studiați de echipele de cercetători și se arată că acesta seamănă cu cel de pe Lună.", a mai precizat acesta.

×
Subiecte în articol: Luna orbitează Pământul apollo 14
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close