Antena 3 CNN Life Oameni A murit omul care l-a lansat pe Mario şi a revoluţionat industria jocurilor video

A murit omul care l-a lansat pe Mario şi a revoluţionat industria jocurilor video

A murit omul care l-a lansat pe Mario şi a revoluţionat industria jocurilor video
Sursa foto: Foto: nintendolife.com
de M.C.    |    19 Sep 2013   •   14:49
Hiroshi Yamauchi, considerat "creierul" din spatele succesului Nintendo pe piaţa jocurilor video, a murit la 85 de ani.
Japonezul era al doilea în topul acţionarilor firmei, pe care a condus-o timp de 53 de ani.
 
Compania a emis un comunicat de presă, în care a deplânge decesul lui Yamauchi "care a trecut în nefiinţă în această dimineaţă", informează BBC. Omul de afaceri a murit într-un spital din Japonia, de pneumonie şi va fi îngropat duminică.
 
Yamauchi s-a aflat la conducerea companiei din 1949 până în 2002. În acest timp, a transformat o companie minusculă într-unul dintre cele mai cunoscute mărci din lumea jocurilor video. 
 
"Nu poţi supraestima influenţa pe care acest om a avut-o în industria jocurilor. A dus Nintendo în frunte, în industria jocurilor arcade, cu titluri de succes precum Donkey Kong. Acest om a fost preşedintele Nintendo în timpul NES, SNES, N64 şi Gamecube (n.r. - console pentru jocuri video lansate de Nintendo). Primele două dintre acestea au transformat complet industria divertismentului electronic" a spus Rob Crossley, un specialist în domeniu. 
 
Yamauchi, care a preluat şefia companiei după ce bunicul său a suferit un atac cerebral, a folosit creaţiile lui Shigeru Miyamoto, Donkey Kong, Mario, Zelda, pentru a pătrunde pe piaţa americană. Titlurile Nintendo au avut un succes uriaş, fiind vândute în milioane de exemplare.
În 2002 a renunţat la funcţia de preşedinte al companiei, ocupând un fotoliu în consiliul director, iar în 2005 a ieşit definitiv din conducerea Nintendo, iar averea sa l-a propulsat în topul celor mai bogaţi japonezi. 
 

×
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close