Antena 3 CNN Life Oameni Achitat după 11 ani, dar condamnat pe viață. Interviu-eveniment în scaun cu rotile: „M-au distrus”

Achitat după 11 ani, dar condamnat pe viață. Interviu-eveniment în scaun cu rotile: „M-au distrus”

Achitat după 11 ani, dar condamnat pe viață. Interviu-eveniment în scaun cu rotile: „M-au distrus”
de S.T.    |    11 Mar 2019   •   21:45

Fostul primar al comunei prahovene Secăria Iulian Popa a fost achitat definitiv într-un dosar de corupție.

Fostul edil a fost acuzat de prejudicierea bugetului UE. 

Popa a fost judecat pentru instigare la infracţiunea continuată de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecinţe deosebit de grave şi instigare la infracţiunea continuată de înşelăciune, cu consecinţe deosebit de grave.

Procurorul Mircea Negulescu, zis „Portocală”, i-a pus șapte capete de acuzare!

Iulian Popa e una dintre victimele unității de elită. A așteptat 11 ani până la achitare.

„Mă cheamă Popa Iulian, am fost primar din 1996 până în 2006. M-am și îmbolnăvit, m-au dat și afară. Asta e viața. Veneam din Italia, unde am botezat un copil. Când am venit era mare vâlvă la primărie că sunt în vizorul DNA. Mi s-a părut ciudat, pentru că știam că nu e nimic în neregulă. Nu prea am dat importanță. Dar nici mare lucru nu puteam să fac. Acolo era un „tovarăș”, care spunea că are gradul de comisar și a făcut ce a vrut cu mine (...)

Nu a luat nimeni niciun leu, s-a dovedit treaba asta. Nu știa nimeni pe ce motive. Atât a afirmat acest comisar că avem fiecare de plătit niște sume care nu erau foarte mari, dar pentru oamenii simpli erau. Au avut tupeul să distrugă actele de arendare. Le-au luat și le-au desființat, DNA. În final, ne-au găsit vinovați pe toți care nu am făcut nimic. Pe mine m-au condamnat. M-au distrus. Nu numai pe mine, ci și localitatea. (...). Am dat și de necazul ăsta cu picioarele, cu sănătatea. De la stres”, a povestit fostul edil.

Interviul a fost realizat de Adrian Ursu și prezentat luni seară la „Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea”.

×
Subiecte în articol: dosar coruptie achitare scaun cu rotile
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close