Antena 3 CNN Life Oameni Alexandra şi Andrea Botez, surorile care fac performanţă în lumea şahului, dar şi în mediul online

Alexandra şi Andrea Botez, surorile care fac performanţă în lumea şahului, dar şi în mediul online

În afara competiţiilor de şah câștigate în SUA, româncele Alexandra şi Andrea Botez sunt cunoscute și datorită partidelor de şah pe care le organizează în mediul online, fiind urmărite de 1,75 de milioane de oameni.

Alexandra şi Andrea Botez, surorile care fac performanţă în lumea şahului, dar şi în mediul online
Sursa foto: Team Envy
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Dec 2022   •   14:56

Părinţii celor două surori au fugit din ţară în perioada comunistă şi s-au stabilit în Canada.

Ulterior, familia s-a mutat în Texas, iar la 15 ani, Alexandra a câştigat campionatul naţional de fete din SUA.

De asemenea, în perioada în care a studiat la Stanford, Alexandra a devenit preşedintele clubului de şah din cadrul Universităţii, fiind prima femeie care, până la acel moment, a obţinut acest titlu.

Mai mult, în 2021, Alexandra a reuşit să învingă, în 10 minute, un şahist celebru în Union Square Park din Manhattan, fiind o performanţă care a fost promovată intens de presa mondială, notează adevărul.ro.

În vârstă de 26 de ani, Alexandra deţine şase titluri de campioană naţională (SUA), dar şi titlul de Maestru FIDE feminin al Federaţiei Internaţionale de Şah.

Pasiunea pentru şah este împărtăşită şi de Andrea, sora Alexandrei, care a început să participe la competiţiile de şah la vârsta de şase ani.

În prezent, cele două fete difuzează online competiţiile de şah, canalul lor, BotezLive, având un număr de 1,75 de milioane de urmăritori.

Platformele online le-au adus celor două fete câştiguri cuprinse între 60.000 şi 100.000 de dolari pe an, arată dotesports.com.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: Alexandra Botez Andrea Botez sah
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close