Antena 3 CNN Life Oameni ”Tot respectul!”. Alexandru, un pompier aflat în timpul liber, a salvat o bătrânică, cinci căței și patru pisici, în Giurgeni

”Tot respectul!”. Alexandru, un pompier aflat în timpul liber, a salvat o bătrânică, cinci căței și patru pisici, în Giurgeni

Alexandru, un pompier aflat în timpul liber, a salvat viața unei bătrânici, după ce casa i-a fost cuprinsă de flăcări, în Sâmbăta Mare, în Giurgeni. Pentru că a mai auzit niște sunete, tânărul s-a întors în locuință.

”Tot respectul!”. Alexandru, un pompier aflat în timpul liber, a salvat o bătrânică, cinci căței și patru pisici, în Giurgeni
Sursa foto: Facebook/IGSU
de Andreea Gelatu    |    08 Mai 2024   •   15:50

Alexandru, un pompier aflat în timpul liber, în Sâmbăta Mare, a salvat viața unei bătrâne, după ce casa i-a luat foc, în comuna Giurgeni din județul Ialomița.

Tânărul în vârstă de 23 de ani, alături de viitoarea soție, se îndrepta spre casa părinților, ând a observat flăcări imense la capătul străzii.

”Maică, trebuie să te scoatem de aici, ești în pericol!”

”Alexandru este un tânăr deosebit căruia i-a fost scris să devină salvator!

În Sâmbăta Mare, în timp ce se îndrepta cu viitoarea soție către casa părinților săi din comuna Giurgeni, Alexandru a observat că, undeva la un capăt de stradă, se vedea un fum dens.

- Trebuie să ne oprim. Clar s-a întâmplat ceva...

Cunoștea destul de bine zona, știa că cineva în vârstă locuiește acolo. Astfel, când a ajuns în apropierea locuinței și a văzut flăcările, nu a stat pe gânduri și a intrat exact în camera unde se presupunea că se afla bătrânica.

- Maică, trebuie să te scoatem de aici, ești în pericol!”, se arată într-o postare publicată pe pagina de Facebook a IGSU.

Nu a stat pe gânduri și a intervenit imediat. A salvat-o pe bătrânica din casă, a evacuat o butelie și, auzind niște sunete, s-a întors în locuința în care se mai aflau nouă suflete. Pe lângă viața femeii, tânărul a salvat și cinci căței și patru pisici.

A mai salvat cinci cățeluși și patru pisicuțe

”Imediat, amândoi au ieșit teferi și nevătămați. Incendiul fusese anunțat deja la 112 de unul dintre vecini, dar Alexandru a vrut să se asigure că au toate detaliile colegii lui și a sunat în dispecerat, apoi a informat și șeful turei de serviciu de la Stația de pompieri Țăndărei despre eveniment.

- Acum am pornit spre tine, ai salvat deja o viață, nu mai intra în casă! Mai bine ne aștepți la șosea să ne indici locul exact!

Dorința de a ajuta în continuare l-a făcut pe Alex să nu se oprească aici, acesta intrând din nou în casă și evacuând, de data aceasta, o butelie.

De îndată ce a ajuns echipajul de stingere, acesta a rămas să lucreze alături de el, însă din interior se mai auzeau niște sunete. Colegul nostru a intrat din nou în locuință și a reușit să mai salveze încă nouă suflete, cinci cățeluși și patru pisicuțe”, mai transmit reprezentanții IGSU.

Povestea lui Alexandru, salvator la doar 23 de ani

”Soldat Guriencu Alexandru are doar 23 de ani și nu este la prima intervenție de acest gen, ajutându-și colegii de mai multe ori în timpul său liber. Acum doi ani, soarta l-a adus în marea familie a salvatorilor, fiind inspirat de către prietena sa care era voluntar în cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia.

Astfel, încrezător în forțele proprii și din dorința de a ajuta semenii, Alexandru a lăsat locul de muncă pe care îl avea în Suedia și a concurat pentru unul dintre posturile scoase la concurs de către ISU Ialomița.

Felicitări pentru implicarea de care ai dat dovadă, Alexandru! Suntem mândri de tine!”, mai spun reprezentanții IGSU.

Alexandru este un tânăr deosebit căruia i-a fost scris să devină salvator! În Sâmbăta Mare, în timp ce se îndrepta cu...

Publicată de IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania pe Miercuri, 8 mai 2024

×
Subiecte în articol: pompier ISU Ialomiţa salvator incendiu
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close