Antena 3 CNN Life Oameni „Am benzină în vene”. Femeia care conduce viitorul industriei auto

„Am benzină în vene”. Femeia care conduce viitorul industriei auto

„Am benzină în vene”. Femeia care conduce viitorul industriei auto
Sursa foto: Foto: CNN
08 Ian 2013   •   10:36

Când Grace Lieblein şi-a început cariera într-o fabrică auto la vârsta de 18 ani, era una dintre puţinele femei într-o lume a bărbaţilor.

Acum, 34 de ani mai târziu, Lieblein este noul Vicepreşedinte al General Motors şi încearcă să convingă tot mai multe tinere să-şi consolideze cariere în industria auto.

"Sunt mândră de poziţia pe care o ocup în cadrul GM. Cred că este un lucru foarte bun că tot mai multe femei au acces la astfel de poziţii şi că tot mai multe companii din industria auto au început să creadă cu adevărat în femei”, mărturiseşte Grace Lieblein pentru CNN.

Lieblen spune că are „benzină în vene”. A studiat ingineria la Institutul General Motors, acum Universitatea Kettering din Flint, Michigan.

"Întotdeauna am trăit cu sentimentul că voi avansa, că voi face tot ce-mi stă în putinţă şi că voi începe să-mi construiesc astfel credibilitatea în cadrul companiei. Cu atitudinea asta, am reuşit să câştig de partea mea câţiva dintre sceptici”.

În ciuda progreselor pe care le-a făcut, Lieblein lucrează încă într-o lume dominată de bărbaţi. Femeile însumează numai 21% din totalitatea angajaţilor din industria auto din SUA.


 


 

×
Subiecte în articol: industria auto General Motors
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close