Antena 3 CNN Life Oameni “Artistul este o creatură demonică. Este complet imoral. Va fura, împrumuta, cerşi orice de la oricine l-ar putea ajuta să-şi ducă munca la sfârşit”

“Artistul este o creatură demonică. Este complet imoral. Va fura, împrumuta, cerşi orice de la oricine l-ar putea ajuta să-şi ducă munca la sfârşit”

“Artistul este o creatură demonică. Este complet imoral. Va fura, împrumuta, cerşi orice de la oricine l-ar putea ajuta să-şi ducă munca la sfârşit”
Sursa foto: Foto: 3.bp.blogspot.com
06 Feb 2013   •   11:32
Dacă îi veţi cere sfaturi unui scriitor despre arta redactării unei opere literare este foarte probabil să primiţi câteva informaţii practice. Nu este şi cazul scriitorului William Faulkner. Întrebat, în cadrul unui interviu din 1959, care este formula secretă pentru a deveni un bun scriitor, Faulkner a dat următorul răspuns inedit:

Artistul este o creatură demonică...Este complet imoral, în sensul că va fura, împrumuta, cerşi orice de la oricine l-ar putea ajuta să-şi ducă munca la sfârşit”.

Singura responsabilitate a scriitorului este arta lui. Un scriitor bun e nemilos. Are un vis. Un vis care îl chinuie atât de mult încât trebuie să scape de el. Nu are pace până nu face asta. (...) Dacă un scriitor este nevoit să-şi „jefuiască” propria mamă, atunci nu va da înapoi...”

Cel mai bun job care mi-a fost oferit vreodată mie a fost cel de proprietar de bordel. În opinia mea, este cel mai bun mijloc prin care poate lucra un artist. Îi dă libertate economică; are ce mânca, are un acoperiş asupra capului şi nu are de făcut decât câteva socoteli simple şi câteva drumuri la poliţie pentru a da mită. Locul este liniştit dimineaţa, adică în momentele în care se lucrează cel mai bine. Seara, există activitate socială din plin, dacă vrea să participe, ca să nu se plictisească... Din experienţa proprie am învăţat că tot ce am nevoie pentru munca mea sunt hârtia, tutunul, mâncarea şi niţel whiskey
".

William Cuthbert Faulkner a fost un prozator american, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură, unul dintre scriitorii reprezentativi ai literaturii americane din secolul XX.

Citiţi şi:

Nepăsarea care a dat naştere unui geniu. "Să fiu al naibii dacă voi fi la cheremul oricărui idiot care are bani de un timbru"
 


 


 

×
Subiecte în articol: scriitor literatura
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close