Antena 3 CNN Life Oameni Câtă fericire e într-un milion de dolari? Cum s-a schimbat viaţa „adevăratului Slumdog Millionaire”

Câtă fericire e într-un milion de dolari? Cum s-a schimbat viaţa „adevăratului Slumdog Millionaire”

Câtă fericire e într-un milion de dolari? Cum s-a schimbat viaţa „adevăratului Slumdog Millionaire”
Sursa foto: Foto: YouTube
01 Noi 2012   •   12:56
Sushil Kumar a fost supranumit „Adevăratul Slumdog Millionaire” după ce a devenit primul indian care a câştigat concursul „Cine vrea să fie milionar?”. La fel ca protagonistul din filmul „Slumdog Millionaire”, Sushil şi-a folosit inteligenţa pentru a deveni milionar. La un an după ce a câştigat milionul, viaţa lui s-a schimbat extrem de puţin.

Acesta este generatorul meu”, spune Sushil, arătând spre produsul care valorează  500 de dolari. Este primul lucru pe care şi l-a cumpărat din banii câştigaţi. „Ne confruntăm cu pene de curent aproape în fiecare zi. Nu puteam să văd ştirile şi emisiunile mele preferate. Acum, că am generatorul, nu mai am probleme în sensul asta”, spune mândru Sushil pentru BBC News.

În urmă cu un an, Sushil Kumar, licenţiat în psihologie şi funcţionar în una dintre cele mai sărace regiuni ale Indiei, a devenit primul indian care a câştigat premiul cel mare, de 50 de milioane de rupii, la concursul „Cine vrea să fie milionar?”.

Înainte de apariţia în celebra emisiune, Sushil câştiga mai puţin de 100 de euro pe lună. După ce a răspuns corect la 13 întrebări de cultură generală, el a băgat în buzunar o sumă pe care ar fi câştigat-o în... 800 de ani de muncă.

Povestea lui a ajuns în presa din întreaga lume, fiind aproape identică cu cea din filmul Slumdog Millionaire.

După câştigarea impresionantei sume, viaţa indianului nu s-a schimbat substanţial. Casa în care locuieşte e în continuare sărăcăcioasă. În fiecare din cele patru camere ale casei sale există un pat dublu. Un televizor micuţ se află într-una dintre camere. În aceeaşi casă locuiesc soţia sa, mama sa, tatăl său, cei patru fraţi ai săi (dintre care doi sunt căsătoriţi) şi un nepoţel. Sunt 11 oameni în total.



Stând picior peste picior în patul său, Sushil arată un alt produs cumpărat din banii câştigaţi: prima lui tabletă. Săptămâna trecută, şi-a cumpărat şi un scuter, primul vehicul din familie.

Întrebat de ce este atât de cumpătat în privinţa banilor, Sushil răspunde: Încet, încet. Îmi cheltuiesc banii cu grijă”.

Până acum, a cheltuit 200.000 de dolari din banii câştigaţi. Cea mai mare parte a cheltuit-o pe un teren pe care a început deja construcţia unei case cu nouă camere, pentru întreaga familie.

Sushil a renunţat la locul său de muncă şi acum se gândeşte cum să investească restul banilor. El spune că a acumulat o mare parte din cunoştinţele care l-au ajutat să câştige concursul din documentarele televizate.

Tată lui Sushil a sintetizat printr-o declaraţie simplă cum s-a schimbat viaţa familiei din momentul în care fiul său a câştigat milionul de dolari. „Înainte puteam să cumpărăm numai jumate de litru de lapte, acum cumpărăm doi sau chiar trei litri. Înainte nu ne permiteam legume scumpe, acum putem să le cumpărăm. Aşa s-a schimbat viaţa noastră”.


 


 

×
Subiecte în articol: India
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close