Antena 3 CNN Life Oameni Cinci luni printre stele l-au transformat într-un pământean celebru. Vedeta spaţiului s-a întors pe Terra

Cinci luni printre stele l-au transformat într-un pământean celebru. Vedeta spaţiului s-a întors pe Terra

Cinci luni printre stele l-au transformat într-un pământean celebru. Vedeta spaţiului s-a întors pe Terra
Sursa foto: Foto: Agerpres
14 Mai 2013   •   20:29

I  s-a spus "astronautul-pop" sau "vedeta spaţiului". Astazi, însă, canadianul Chris Hadfield s-a întors pe Pământ, alături de ceilalţi colegi de pe Staţia Spaţială Internaţională. Misiunea sa a fost  urmărită mde cei mai mulţi oameni din istoria Staţiei. Pentru că a reuşit să vorbească pe înţelesul tuturor despre viaţa pe orbită, Hadfield şi-a atras zeci de milioane de fani.

Melodia cântată în spaţiu de comandantul Chris Hadfield, cu două zile înainte să revină pe Pământ, a fost vizionată de peste 6 milioane de oameni.

Ascultă melodia --> Astronautul Chris Hadfield e rock star pe YouTube

Însă în cele 5 luni petrecute la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale, filmuleţele postate de canadian au fost urmărite de şi mai mulţi pământeni.

Hadfield ar putea fi autorul unei colecţii video cu titlul "Viaţa în spaţiu, pe înţelesul tuturor". A gătit în imponderabilitate, în faţa camerelor de luat vederi.

Vrei să afli cum te-ai simţi pe Staţia Spaţială? Vezi aici cum sunt afectate simţurile astronauţilor

Vezi cum dorm astronauţii

Cum se spală pe mâini astronauţii

Canadianul s-a bărbierit în spaţiu, s-a tuns, a făcut antrenament în imponderabilitate, strâns legat în chingi speciale. A arătat cum se spală astronauţii pe mâni şi cum îşi taie unghiile. Cu o rezervă de apă potabilă, a arătat cum nu curg lacrimile în imponderabilitate.

Azi, chiar ar fi avut motive să lăcrimeze. De bucurie. Hadfield şi ceilalţi doi astronauţi, rusul Romanenko şi americanul Marshburn, şi-au încheiat misiunea spaţială şi au revenit pe Pământ, la baza din Kazahstan.



×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close