Antena 3 CNN Life Oameni Confesiunile sfâșietoare ale unui doctor. „Am vrut să-mi iau viața de fiecare dată”

Confesiunile sfâșietoare ale unui doctor. „Am vrut să-mi iau viața de fiecare dată”

Confesiunile sfâșietoare ale unui doctor. „Am vrut să-mi iau viața de fiecare dată”
Sursa foto: Foto: freeimages.com
13 Mai 2016   •   14:39

Doctorul Michael P. La Quaglia este șeful secției de Pediatrie din cadrul Centrului de Oncologie Sloan-Kettering. În cariera sa de 30 de ani, a operat și tratat sute de copii bolnavi de cancer. Numai cinci dintre pacienții săi nu au supraviețuit.

Într-o postare pe contul de Facebook Humans of New York, medicul a mărturisit care au fost cele mai grele momente din cariera sa și cum a reușit să treacă peste ele.

„Cel mai frumos lucru din lume, pentru mine, este să anunț un părinte că tumoarea copilului său este benignă. Trăiesc pentru acele momente. Iar cel mai cumplit lucru care mi se poate întâmpla este să-i spun unui părinte că si-a pierdut copilul. Mi s-a întâmplat asta de cinci ori în 30 de ani. Și am vrut să-mi iau viața de fiecare dată.

Acei părinți au avut încredere în mine că le voi vindeca copilul. Este o legătură sfântă și o responsabilitate enormă. Sunt zile întregi în care nu pot să dorm. De fiecare dată când am pierdut un copil le-am spus părinților că aș prefera să fiu eu în locul lui. Și am vorbit serios.

Dar mă duc la biserică în fiecare zi. Și chiar cred că o să-I revăd pe acești copii într-un loc mai bun. Și că o să le spun că îmi pare rău. Și sper ca ei să spună: „Nu te mai stresa. Hai înăuntru!””

Mii de oameni, foști pacienți, dar și colegi ai medicului, au inundat pagina de Facebook cu mesaje de mulțumire și susținere pentru acesta.

×
Subiecte în articol: doctor cancer
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close