Antena 3 CNN Life Oameni Cum să fii o gazdă perfectă la petrecerea de casă nouă

Cum să fii o gazdă perfectă la petrecerea de casă nouă

Ți-ai cumpărat casă nouă și vrei să faci o inaugurare cum se cuvine, cu prietenii, cu familia, cu toți cei care ți-au fost alături și s-au bucurat pentru reușita ta.

Cum să fii o gazdă perfectă la petrecerea de casă nouă
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Aug 2022   •   13:36

Ideal ar fi să îi împarți în grupuri mai mici ca să te poți pregăti mai bine și să le oferi atenția cuvenită fiecăruia. Dar cum te pregătești pentru asta?

Cu o masă mare sau cu bufet suedez, cu prăjituri la comandă sau pregătite chiar de tine? Poți începe să cauți pe net deja reteta eclere sau orice alte prăjituri vrei, ca să îți surprinzi oaspeții cu adevărat.

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta în organizarea unei petreceri de casă nouă reușite.

Numărul de invitați

Primul lucru la care trebuie să te gândești este numărul de invitați pe care ți-l dorești sau poți să îi primești în același timp. Ideal ar fi să te organizezi puțin înainte.

Dacă ai prieteni cu copii, îi poți chema să vină împreună, dacă vrei o seară cu fetele, poți face asta, iar membrii familiei pot veni și ei separat. Organizarea de acest tip te poate ajuta să te pregătești mai ușor.

Cum amenajezi masa

Fie că alegi să pui o masă clasică, în jurul căreia să vă așezați toți sau că faci un bufet suedez, trebui să ai în vedere că tu te vei ocupa de fiecare detaliu și să alegi o variantă simplă și bună.

Alege decorațiuni de masă simple, care să nu încarce prea mult.

Asigură-te că ai seturi complete de farfurii, pahare, tacâmuri și că ajung pentru toți invitații. Se poate ca unii să folosească mai multe pahare sau mai multe furculițe.

Foarte importante, la un astfel de eveniment, sunt șervețele. De hârtie sau din material textil, ele nu trebuie să lipsească de pe masă.

Pentru fiecare fel de mâncare, ai grijă să pui ustensile de servit. E neplăcut ca invitații să nu aibă cu ce să își pună mâncarea în farfurie.

Cum alegi meniul pentru invitați

Indiferent de metoda de servire, mâncarea este cea care îi face pe oameni fericiți. Alege preparate simple, pe care să le poată mânca toată lumea.

Poți opta pentru gustări clasice, legume, salate, brânzeturi, care sunt ușor de așezat pe platouri. Dacă ai și puțină imaginație, o să iasă ceva deosebit.

Pâinea, deși un subiect sensibil, are și ea locul ei la masa invitaților. Poți alege o pâine cu maia sau baghete clasice, iar pentru cei care nu mănâncă pâine, poți lua grisine sau alte produse care să o înlocuiască.

Desertul are și el un rol destul de important. Alege să cumperi prăjituri de la o cofetărie pe care o știi sau, dacă vrei să impresionezi, poți face chiar tu ceva. Însă, ai grijă să fie o rețetă pe care ai mai pregătit-o.

Nu este recomandat ca atunci când ai musafiri să faci experimente cu rețete pe care nu le cunoști, deoarece în cazul unui eșec, pe lângă faptul că te vei frustra că nu a ieșit, riști să lași invitații fără prăjituri.

Băuturile sunt esențiale la o adunare de acest gen. Asigură-te că ai apă plată și carbogazoasă.

Toată lumea vrea să se hidrateze. Dacă te pricepi, poți face limonadă în care să mai adaugi și alte fructe în afară de lămâi, cum ar fi zmeură sau afine și să o servești în carafe mari.

Recomandat ar fi să ai maxim trei tipuri de băuturi alcoolice. Două feluri de vin alb sau roze și roșu și poate bere sau o tărie.

Indiferent de cum alegi să te organizezi, important este să te bucuri de prezența prietenilor tăi și a familiei tale, să simți că îți sunt alături și se simt bine la tine acasă. Gazda perfectă nu există, dar întâlnirile reușite, clar, da.

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close