Antena 3 CNN Life Oameni Cunoscutul scriitor William Trevor a încetat din viață

Cunoscutul scriitor William Trevor a încetat din viață

Cunoscutul scriitor William Trevor a încetat din viață
21 Noi 2016   •   20:29

Celebrul romancier irlandez şi autor de proză scurtă William Trevor a murit la vârsta de 88 de ani, a anunţat luni editura sa, citată de DPA. 

"Anunţăm cu regret moartea lui William Trevor, unul dintre marii scriitori ai Irlandei", a anunţat editura Penguin Ireland pe Twitter. "Prezentăm condoleanţele noastre familiei", a indicat editura în mesajul postat. 

Radioteleviziunea irlandeză RTE a elogiat în Trevor "un maestru al prozei scurte moderne" şi l-a citat pe preşedintele Michael D. Higgins cu declaraţia că el a fost "un scriitor de renume mondial, de mare distincţie, cu realizări impresionante, eleganţă şi graţie". 

The New Yorker i-a adus la rândul său un omagiu pe Twitter lui Trevor, numindu-l "unul dintre cei mari" şi anunţând că scriitorul a publicat aproape 50 de povestiri în revistă. 

Trevor s-a aflat de trei ori pe lista scurtă pentru Booker Prize şi a câştigat mai multe premii literare în Irlanda şi Marea Britanie. 

El s-a născut în County Cork, în sudul Irlandei, în 1928, dar a locuit în Devon, în sud-vestul Angliei, în ultimele decenii. 

"Mă consider un autor irlandez", a declarat el într-un interviu, potrivit RTE. "Sunt unul dintre puţinii scriitori irlandezi cărora le place fraza. Întrucât sunt irlandez, simt că aparţin tradiţiei irlandeze", a adăugat scriitorul. 

"The old boys", primul roman al lui Trevor, a rămas una dintre cele mai cunoscute cărţi ale sale de la publicarea ei, în 1964. Cel mai recent roman al său, "Love and summer", a fost introdus pe lista lungă pentru Booker Prize în 2009.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: scriitor
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close