Antena 3 CNN Life Oameni Englezii îl compară cu Henri Coandă. El este românul care a impresionat lumea cu invenţia lui

Englezii îl compară cu Henri Coandă. El este românul care a impresionat lumea cu invenţia lui

Englezii îl compară cu Henri Coandă. El este românul care a impresionat lumea cu invenţia lui
Sursa foto: Foto: Facebook
14 Ian 2013   •   07:28

Un cunoscut ziar britanic îi dedică un articol inventatorului român Raul Oaida în ediţia sa electronică de sâmbătă.

Creaţia tehnologică a tânărului din Deva a reuşit să îi impresioneze pe englezi care îl compară cu renumitul Henri Coandă.

Daily Mail arată că Raul Oaida a reuşit să inventeze un sistem de propulsie care poate fi folosit cu uşurinţă pe vehiculele cu două roţi.

"La motor am lucrat timp de trei ani şi a costat 5.000 de euro, o mare parte din bani primiţi din sponsorizări de la străini cunoscuţi pe net cărora le-am povestit ce vreau să fac sau de la Asociaţia Română de Cosmonautică şi Aeronautică."

"O parte din componentele motorului cu reacţie au fost fabricate în SUA, după schiţele mele, altele le-am făcut eu chiar aici, în atelierul meu din Deva. Controlul bicicletei se face cu maneta de gaze, iar semnalele date de aceasta sunt preluate de un computer de bord de dimensiunile unei cutii de chibrituri care echivalează cu un sistem folosit la avioanele de vânătoare."

"Rezervorul este montat sub bara de protecţie a bicicletei, are o capacitate de cinci litri şi este alimentat cu un amestec similar cu kerosenul", povesteşte Raul Oaida.






×
Subiecte în articol: roman Daily Mail
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close