Antena 3 CNN Life Oameni Eroina Zilei. Diana Cimpoca, campioană la patinaj la 11 ani

Eroina Zilei. Diana Cimpoca, campioană la patinaj la 11 ani

Eroina Zilei. Diana Cimpoca, campioană la patinaj la 11 ani
Sursa foto: foto- captura Antena 3
09 Mar 2018   •   12:05

La doar 13 ani, a uimit o lume întreaga cu talentul ei. Diana Cimpoca s-a îndrăgostit de dans și de sporturile pe gheață încă de când era copil. 

În urmă cu opt ani, s-a apucat de patinaj de performanță, un sport care reunește toate lucrurile dragi ei - patinele, dansul și muzica. Diana a avut curajul să pună copilăria pe locul al doilea, iar sacrificiile îi sunt răsplătite cu medalii de aur și argint. 

La doar 11 ani a uimit cu talentul ei când a caștigat medalia de aur la Campionatul Mondial de la Geneva, cea mai importantă competiţie de patinaj pe role. Şi tot atunci, Cupa României la patinaj artistic i-a mai adus şi o medalie de argint. Anul acesta ea a primit trofeul "Speranța" în cadrul de ja renumitei gale Alexandrina, eveniment care susține și premiază adevaratele valori ale României.

"A fost o întâmplare. Mama mă ducea să învăț să patinez și am spus și eu că vreau. Nu îmi amintesc exact cum a fost la prima competiție, dar am văzut filmări și se vedea că eram foarte emoționată. Nu conștientizam că pot să ajung aici și că pot să fac ceea ce fac acum. Atunci era mai mult o joacă. Părinții sunt principalii susținători, mai ales că e destul de costisitor și fac eforturi mari", a povestit Diana Cimpoca la Antena 3. 

"În alte țări se vede că sunt mult mai bine organizate concursurile. Este mult mai apreciat sportul pe care îl practic eu decât în România", a mai spus Diana. 

Diana a explicat cât de mult timp și efort necesită cea mai mare pasiune a ei. "Mă antrenez cam două ore pe zi sau trei. La școală am șase ori și când ajung acasă, pe la 8, trebuie să-mi fac temele. Și dimineața trebuie să ma trezesc iar la 5", a spus Diana. 


 

×
Subiecte în articol: Eroul Zilei dans campioana
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close