Antena 3 CNN Life Oameni Eroul Zilei. Coordonatorul campaniei pentru salvarea pădurilor

Eroul Zilei. Coordonatorul campaniei pentru salvarea pădurilor

Eroul Zilei. Coordonatorul campaniei pentru salvarea pădurilor
Sursa foto: foto- captură Antena 3
01 Noi 2018   •   12:15

România adăpostește cele mai vaste păduri primare din zona temperată a Europei, în care trăiesc in jur de 13.000 de specii, inclusiv cea mai mare populație de urși din Europa.

 Cu toate acestea, din cele 120.000 de hectare de păduri virgine estimate ale României, doar 20.000 de hectare se află sub protecție strictă.

Tocmai de aceea, Greenpeace România a lansat Forest Guardians, o aplicatie cu ajutorul careia utilizatorii pot semnala cazurile suspecte de tăieri şi pot verifica inclusiv legalitatea transporturilor de lemn.

„E o aplicație de telefon, e construită în așa fel încât să fie folosită intuitiv. Primim foarte multe telefoane, multe mail-uri de la persoane care ne întreabă ce e de făcut în cazul în care descoperă o tăiere suspectă. Suntem ușor copleșiți de asta și de faptul că oamenii doresc foarte mult să se implice în combaterea fenomenului de tăieri ilegale. Acum un an am început să construim această soluție și atunci ne-am gândit că cea mai simplă formulă prin care oamenii s-ar putea implica ar fi un instrument, o aplicație prin care ei pot sesiza cazuri de tăieri ilegale pe care le descoperă”, a explicat Ciprian Gălușcă, coordonatorul campaniei de păduri a Greenpeace România.

×
Subiecte în articol: Eroul Zilei
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close