Antena 3 CNN Life Oameni Eroul Zilei. Mihai Dragu a inventat o dronă cu propulsie solară

Eroul Zilei. Mihai Dragu a inventat o dronă cu propulsie solară

Eroul Zilei. Mihai Dragu a inventat o dronă cu propulsie solară
Sursa foto: foto- captură Antena 3
28 Noi 2018   •   11:46

Mihai Dragu, doctorand la Universitatea Galaţi, a inventat o dronă cu propulsie solară, special pentru a marca aniversarea Centenarului. 

Inventatorul a testat tehnologia prin mai multe zboruri realizate inclusiv între Bucureşti şi Alba Iulia. Drona intitulată "Cutezătorul Centenar" se pregăteşte acum pentru marele zbor ce va marca Ziua Naţională. 

Drona cântăreşte 8.5 kg şi poate zbura pe tot parcursul zilei datorită luminii. Pe timp de noapte, drona este capabilă să zboare 10 ore pe bază de baterii.

„Prima încercare a fost cu o dronă cumpărată din comerț și am făcut programarea zborului ca să testăm tehnologia. Următoarea dronă am proiectat-o pentru a acomoda celulele solare, dar a avut un accident și a fost distrusă complet. Și am luat-o de la 0 și am făcut una mai mare”, a povestit Mihai Dragu. 

„Planul e să facem un zbor, să determinăm exact eficiența dronei. Putem zbura între 10 și 14 ore doar pe baterii. Dacă adăugăm și celulele, practic putem zbura toată ziua în timp ce încărcăm bateriile. Acesta e planul final. Momentan o vom trimite doar pe baterii până la Alba Iulia”.

×
Subiecte în articol: Eroul Zilei drona
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close