x close

Eroul Zilei. Patricia Tărăbuţă, artista care pictează pentru a strânge bani pentru spitale

06 Mai 2020   •   14:25
Eroul Zilei. Patricia Tărăbuţă, artista care pictează pentru a strânge bani pentru spitale facebook.com/patricia.tarabuta

O tânără de 15 ani a decis să îşi pună talentul în slujba comunităţii. Patricia Tărăbuţă din Lugoj pictează tablouri pe care le scoate mai apoi la licitaţie şi nu în scop propriu, ci pentru a trimite banii spitalelor din Lugoj şi Timişoara, spitale ce luptă cu pandemia de coronavirus. 14 din 16 tablouri au fost deja vândute pe pagina ei de socializare. Un tablou poate ajunge la 1.000 de lei, dar banii merg direct către medici.

''Totul a pornit să ajut spitalele, pur şi simplu să le ajut cu materiale: măşti, echipamente, viziere şi mănuşi.

Eu am văzut totul la televizor şi eu chiar am fost destul de tristă să aud ce se întâmplă prin toată ţara. M-am gândit că eu să pictez şi să fac tot ce pot şi cumva să ajut, să îmbin utilul cu plăcutul'', spune Patricia.

Tatăl ei i-a înţeles dorinţa şi a sprijinit-o financiar să nu îi lipsească nimic, achiziţionând toate materialele, pentru ca fiica lui să poată picta şi să ajute spitalele.

''Am comandat totul de pe internet, pentru că la noi în oraş nu avem magazin specializat. Toată familia a susţinut-o de altfel. M-am ocupat cu plăţile făcute online şi o susţinem în continuare'', a spus tatăl Patriciei Tărăbuţă.

Eroul Zilei. Patricia Tărăbuţă, artista care pictează pentru a strânge bani pentru spitale

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati