Antena 3 CNN Life Oameni Eroul zilei. Simone Tempestini, cel mai tânăr campion de raliuri din România

Eroul zilei. Simone Tempestini, cel mai tânăr campion de raliuri din România

Eroul zilei. Simone Tempestini, cel mai tânăr campion de raliuri din România
Sursa foto: foto- captură Antena 3
08 Mai 2019   •   11:54

Simone Tempestini este marele campion al Raliului Argeșului, câștigând toate cele opt probe speciale din cele două zile de concurs. Urmează acum o nouă competiție în Portugalia, la Campionatul Mondial, unde va reprezenta România.

Însa nu multa lume știe povestea fascinantă a lui Simone. Un "italiano vero", născut la Treviso în 1994, acesta este un produs românesc, trăiește și vorbește românește. S-a chinuit să obțină cetățenia română și de atunci concurează cu tricolorul pe mașină.

Fiul unui alt mare campion, Marco Tempestini, Simone i-a călcat pe urme. La numai 21 de ani, a devenit cel mai tânăr campion național din istoria României și, de atunci, colectionează cele mai importante trofee din domeniu.

Simone Tempestini, pilot de raliuri- „Undeva prin 2007-2008 am început să petrec timp în țară, în 2010 a fost debutul meu în Campionatul Național de Raliuri. Tatăl meu venise cu treabă aici și ca să-l vizitez pe el și să petrec timp cu el am ajuns în România. De acolo a început povestea din punct de vedere sportiv. În țară a fost posibil pentru mine să pot să concurez și dacă nu am avut carnetul de conducere. În Italia se poate doar de la 18 ani, sunt și niște competiții unde poți concura fără permis, dar în România ajutorul pe care l-am primit din partea federației și organizatorilor a fost unul foarte mare și m-a ajutat mult”. 

×
Subiecte în articol: Eroul Zilei concurs Portugalia
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close