Antena 3 CNN Life Oameni S-a despărțit de iubita lui după trei ani de relație! Acum bărbatul are niște întrebări existențiale și a decis să se exprime liber: „Este adecvat să...” 

S-a despărțit de iubita lui după trei ani de relație! Acum bărbatul are niște întrebări existențiale și a decis să se exprime liber: „Este adecvat să...” 

S-a despărțit de iubita lui după trei ani de relație! Acum bărbatul are niște întrebări existențiale și a decis să se exprime liber: „Este adecvat să...” 
25 Iun 2018   •   11:52

În rubrica săptămânală din The Guardian un cititor îi scrie Mariellei, specialista în relații a publicației, cu o dilemă legată de viața personală. În această săptămână un bărbat mărturisește că acum trei ani s-a despărțit de prietena lui crezând că ia decizia potrivită. Cu timpul însă și-a dat seama că a fost egoist și că perioada petrecută alături de ea a fost una dintre cele mai fericite pentru el. Chiar dacă aveau personalități diferite, cei doi se complementau reciproc, iar acum bărbatul îi simte lipsa și își amintește cu drag de timpul petrecut împreună. El își dă seamă că nu a fost un iubit bun și ar dori să îi scrie fostei o scrisoare, în care să îi spună aceste lucruri și să iși ceară scuze, fără nicio intenție ascunsă de reîmpăcare. Bărbatul întreabă: „Este o astfel de scrisoare adecvată?” 
  
Mariella răspunde: „Normal că da! Noi toți ar trebui să scriem scrisori foștilor prieteni, iubiților și oricui simțim, chiar dacă este numai pentru a spune bună ziua sau a mărturisi ceea ce simțim.” Conform expertei, în lumea electronică în care trăim o scrisoare este întodeauna binevenită și mult mai personală decât un e-mail sau un mesaj pe Facebook. O astfel de scrisoare este întodeauna binevenită mai ales atunci când exprimă niște sentimente adevărate și este scrisă cu dragoste. Cu toate acestea, Mariella spune că este foarte important ca această scrisoare să fie una din inimă, o mărturisire sinceră care nu cere nimic în schimb și nu o încercare de împăcare. Conform specialistei, dacă telegrama este o tentativă de a recâștiga persoana pierdută, dintr-un gest frumos se poate transforma într-o încercare egoistă.   

În final, Mariella spune: „Sfatul meu este să păstrezi scrisoarea simplă, nu încerca să o recucerești pe fosta prietenă. Dacă tot ce vrei este să îi spui că îți regreți comportamentul și că te gândești la acea perioadă cu dragoste, fă asta. Păstrează mesajul scurt, nu supraîncărca amintirile, scrie din inimă și nu intra în detalii despre starea ta actuală de spirit. Această scrisoare, dacă descrierea ta este exactă, nu este despre tine ci despre ea.” 

Sursă: The Guardian 
  

×
Subiecte în articol: scrisoare relatii
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close