Antena 3 CNN Life Oameni Femeia care s-a întors din Italia pentru a-şi crea propriul colţ de rai

Femeia care s-a întors din Italia pentru a-şi crea propriul colţ de rai

Povestea unei românce cu care ne mândrim! La o vârstă la care multe tinere visează la o viată frumoasă și fără griji, ea a avut curajul să o ia de la zero, într-o țară străină, departe de casă și cei dragi. După 20 de ani s-a întors în România cu un soț italian, dar care vorbeşte si trăiește româneşte şi cu doi copii minunați.

Femeia care s-a întors din Italia pentru a-şi crea propriul colţ de rai
Sursa foto: Captură Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Dec 2021   •   16:31

Ea este Sanda Paladini, o femeie care a construit un colţ de rai aproape de Tulcea şi a decis să le arate tuturor, dar mai ales străinilor frumuseţea Dobrogei.

Sanda Paladini zâmbește tot timpul și emană o energie debordantă

 Se vede că este o femeie împlinită. Nu i-a fost însă usor să ajunga aici. Ar fi putut fi invățătoare, în Galați, de acolo de unde se trage, însă și-a dat seamă că aspirațiile ei sunt altele.

Așa se face că, la 20 de ani, a decis să plece din țară. A ajuns în Italia, acolo unde ajung mulți români dar puțini reușesc să razbată.

După 20 de ani s-a întors în România cu un soț italian

"Eram prea ambiţioasă să rămân în România acum 20 de ani pentru un salariu foarte mic pe care l-aş fi avut ca învăţătoare. Deci pot spune intr-un cuvant ambitia. Aveam vise mari", mărturiseşte românca.

Și nu doar respectul l-a găsit departe de acasă, ci și dragostea. Acolo l-a cunoscut pe Roberto. Îi era coleg, însă în scurt timp, i-a devenit soț și mai apoi tatăl celor doi copii mununați pe care îi au împreună. Datorită Sandei, Roberto, a ajuns pentru prima oara pe pământ românesc.

"Soarta a vrut să fie aşa. Soţul meu s-a îndrăgostit de mine şi ulterior de România şi eu am fost îndrăgostită de Italia, deci mi-a fost uşor să mă îndrăgostesc şi de el. Am cumpărat aici în dobrogea o căsuţă veche bătrânescă", adaugă Sanda Paladini.

Se întâmpla în 2003. Atunci au găsit casa bătrânei Varvara de care s-au îndrăgostit de la prima vedere.

 O locuinţă cu odăi mici și pereți groşi ca de mănăstire, așa cum îi place Sandei să spună. Fiecare vară și-o petreceau aici. Între timp, banii pe care i-au câștigat în Italia, i-au investit și încet-încet, locul a prins viață. L-au transformat dintr-o casă de vacanţă într-o pensiune ce impresionează pe oricine-i trece pragul. Iar amprenta Sandei se vede la tot pasul.

Anul trecut, Sanda și Roberto au decis că este momentul să se mute definitiv în România

Cei doi copii au fost înscrişi şi ei la școala din comună și s-au adaptat extrem de repede iar acum în casa familiei Paladini se traiește și se vorbește românește.

"Era sfârşit de octombire, eram în România doar eu cu Roberto, împachetam totul ca pentru iarnă (...) Şi, în această toamnă frumoasă, când el ciocănea, repara ceva prin curte şi eu, de asemenea făceam mici lucrări ce puteam să fac, ca o lumină de Sus m-a străpuns şi am zis, ce ar fi să ne mutăm aici?", povesteşte Sanda.

Afacerea româncei întoarsă acasă după 20 de ani de pribegie înflorește de la o zi la alta.

Oaspeții se simt bine în mijlocul naturii și au nenumărate posibilități de petrecere a timpului liber: plimbări cu barca, caiacele, bicicletele și excursii în Delta Dunării.

×
Subiecte în articol: Sanda Paladini Delta Dunarii 1 Decembrie
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close