Antena 3 CNN Life Oameni Fiul lui Alexandru Arşinel dezvăluie că actorul este internat într-un cămin de vârstnici: "Tata nu se mai poate deplasa"

Fiul lui Alexandru Arşinel dezvăluie că actorul este internat într-un cămin de vârstnici: "Tata nu se mai poate deplasa"

Cristian, fiul cel mic al lui Alexandru Arșinel, a mărturisit că tatăl său a fost internat în urmă cu câteva zile într-un cămin specializat pe probleme locomotorii de lângă Bucureşti, asta din cauza faptului că îndrăgitul actor nu se mai poate deplasa.

Fiul lui Alexandru Arşinel dezvăluie că actorul este internat într-un cămin de vârstnici: "Tata nu se mai poate deplasa"
Sursa foto: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților/Facebook
de Iulia Gorgorin    |    20 Iul 2022   •   17:40

În ultima perioadă, starea de sănătate a lui Arșinel s-a agravat, după ce marele actor în vârstă de 83 de ani s-a confruntat cu anumite probleme de ordin medical.

Fiul lui Alexandru Arlşinel a precizat pentru impact.ro, că decizia a fost luată recent, cu acordul părinților.

Cristian Arşinel: "Tata are niste escare la călcâie și nu se mai poate deplasa"

"L-am internat pe tata în urmă cu câteva zile la un cămin specializat pe probleme locomotorii, din apropierea Bucurestiului. Tata are niste escare la călcâie și nu se mai poate deplasa. Am decis că e mai bine așa pentru a începe procesul de vindecare și de a se recupera locomotor”, a indicat Cristian Arșinel.

Cristian Arşinel: "Nu mai glumeşte ca pe vremuri"

"Mental, tata e bine, recunoaște lumea din jur și vorbește. Însă nu mai glumește ca pe vremuri. Nu știm cât va rămâne internat, cât va fi necesar pentru recuperarea sa. Mama a rămas acasă!”, a adăugat același Cristian Arșinel.

Alexandru Arşinel a avut o intervenţie chirurgicală la sfârşitul anului trecut, atunci când i s-a montat un stent la inimă, la un spital privat din București.

Alexandru Arșinel, vizibil afectat de problemele de sănătate. Cum arată acum actorul 

Fotografiile din luna iunie cu Alexandru Arșinel de pe rețelele de socializare îl arată pe actor într-o ipostează aproape de nerecunoscut.

Maestrul Alexandru Arșinel a primit ordinului Crucea Bucovinei în locuinţa din București, în prezența membrilor familiei, iar pozele au fost postate pe Facebook de Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Faimosul artist este foarte slab, iar admiratorii săi se arată îngrijorați pentru starea sa de sănătate 

Vizibil slăbit, actorul a primit distincția cu zâmbetul pe buze, chiar dacă se afla într-un scaun cu rotile. 

"Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților o delegație a Arhiepiscopiei condusă de Preacucernicul Părinte Constantin Oprea, consilier cultural, s-a deplasat la București pentru a conferi domnului Alexandru Arșinel, fiu al eparhiei noastre și domnului Vasile Muraru, Director al Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” din București cea mai înaltă distincție eparhială, Ordinul „Crucea Bucovinei”, întrucât aceștia au contribuit major la scena teatrului românesc, televiziune și film, înscriindu-se în panoplia marilor actori români, dar și ca cei care au susținut Biserica prin diferite intervenții ale domniilor lor în public în decursul timpului, „văzând lucrarea plină de râvnă întru promovarea dreptei credințe și cultivarea valorilor neamului strămoșesc și prețuind roadele pe care această lucrare le are în sânul comunității creștine”.

Conferirea ordinului Crucea Bucovinei, maestrului Alexandru Arșinel, a avut loc la reședința din București, în prezența membrilor familiei domniei sale. 

După citirea gramatei arhiepiscopale, părintele Constantin Oprea a transmis un cuvânt de apreciere și mulțumire din partea Părintelui Arhiepiscop Calinic, iar marele actor, vizibil emoționat, a mulțumit lui Dumnezeu pentru toate darurile primite de-a lungul vieții și pentru distincția acordată. 

Maestrul și-a exprimat dorința de a reveni pe meleagurile natale, la casa părintească din Dolhasca, la mormintele strămoșilor săi, precum și la mănăstirea Probota sub streașina căreia a crescut. (...).

Teatrul și filmul sunt fenomene de mare anvergură etică și morală și parcurg timpul într-un amplu proces de evoluție care merge în strânsă legătură cu sistemul educațional complex al înnobilării ființei umane.

Au existat multe perioade din istoria omenirii în care teatrul și alte forme de cultură au suferit din pricina realităților sociale dure, dar au fost și timpuri în care monarhi luminați, conducători de state au apreciat și dezvoltat artele.

Actorul apare singur în fața spectacolelor, dar contribuie la educarea și formarea ființei umane, el comunică. Arta actorului întotdeauna este un drum. Și cu cât drumul este mai lung de la actor la spectator, cu atât biruința este mai mare.

Mulți actori, puțini artiști…", este mesajul transmis de Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor.

×
Subiecte în articol: Alexandru Arsinel actor cămin vârstnici
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close