„Ieri, am fost ucisă. Mi-au pus cadavrul într-un sac de plastic și l-au aruncat pe plajă.” Mesajul care a îngrozit sute de mii de oameni

10 Mar 2016   •   10:45
„Ieri, am fost ucisă. Mi-au pus cadavrul într-un sac de plastic și l-au aruncat pe plajă.” Mesajul care a îngrozit sute de mii de oameni Foto: Facebook

O postare pe Facebook scrisă din perspectiva a două femei ucise a devenit virală pe internet. Mesajul a fost redactat de Guadalupe Acosta, studentă din Paraguay, care a vrut să tragă un semnal de alarmă referitor la modul în care societatea tinde să acuze victimele unor astfel de abuzuri, mai ales dacă sunt femei. Postarea a fost distribuită de peste 700.000 de oameni.

„Ieri, am fost ucisă. Mi-a spart craniul cu un ciomag, apoi m-a înjunghiat. Mi-a pus cadavrul într-un sac de plastic și m-a aruncat pe plajă. Dar mai rea decât moartea, a fost umilința care a urmat!” Așa începe postarea de pe Facebook.

Potrivit Poliției, cele două turiste argentiniene au rămas fără bani în timpul sejurului lor în Ecuador, iar doi barbați pe care i-au întâlnit în călătoria lor s-au oferit să le cazeze. José María Coni (22 de ani) și Marina Menegazzo (21 de ani) au fost ucise.

Cadavrele lor au fost descoperite pe plajă, într-un sac de plastic. Cei doi barbați și-au mărturisit crima.

Tragica poveste a generat discuții aprinse, după ce mai multe persoane au postat pe internet mesaje în care victimele erau criticate pentru că au ales să „călătorească singure”.

Guadalupe Acosta a fost surprinsă de popularitatea postării sale. „Sunt mii de legi care le plasează pe femei pe poziții de egalitate cu bărbații. Dar dincolo de aceste hârtii, realitatea este cu totul alta. Trebuie să încercăm să empatizăm. Numai așa vom putea schimba ceva!”.

Ayer me mataron.Me negué a que me tocaran y con un palo me reventaron el cráneo. Me metieron una cuchillada y dejaron...

Posted by Guadalupe Acosta on Tuesday, March 1, 2016
Parteneri
x close