Antena 3 CNN Life Oameni "Am 30 de ani și am o relație foarte complicată cu mama mea. Am făcut niște prostii când aveam 14 ani. Niciodată nu sunt destul de bună pentru ea...”

"Am 30 de ani și am o relație foarte complicată cu mama mea. Am făcut niște prostii când aveam 14 ani. Niciodată nu sunt destul de bună pentru ea...”

"Am 30 de ani și am o relație foarte complicată cu mama mea. Am făcut niște prostii când aveam 14 ani. Niciodată nu sunt destul de bună pentru ea...”
23 Mar 2019   •   14:27

Relațiile de familie pot fi complicate, iar o femeie povestește cum relația cu mama ei i-a afectat viața, și cere sfatul expertei în relații de la The Guardian.

„Nu am cea mai bună relație cu mama mea. Din afară pare că ne înțelegem dar de fapt sunt foarte nemulțumită. Am trecut de 30 de ani și întotdeauna mi s-a părut că îl preferă pe fratele meu. Văd cât de mult îl iubește, dar știu că nu simte același lucru pentru mine. Am făcut niște prostii când aveam 14 ani și de atunci mi se pare că s-a schimbat față de mine. Încerc permanent să îi fac pe plac dar orice aș face, nu este de ajuns. Niciodată nu sunt destul de bună. Poate nu pare o mare problemă, dar mă macină groaznic. Ce să fac?”

Mariella, expertă în relații de familie pentru The Guardian, este de părere că acesta este o problemă cu adevărat importantă, care există în majoritatea famililor. De foarte multe ori un frate este mai plăcut decât celălalt. Experta este de părere însă că din cele spuse, este cel mai probabil o problemă de percepție și nu de iubire, care a început încă din copilărie. Sentimentul de excludere are de-a face mai mult cu percepția față de propria persoană, decât cu modul în care suntem văzuți. Mariella spune că orice ar fi făcut femeia la 14 ani cel mai probabil i-a făcut pe părinți mai îngrijorați, în niciun caz mai puțin iubitori. Pentru a schimba relația actuală este important ca femeia să rezolve problema de comunicare pe care o are cu mama ei în loc de a se concentra pe lipsa de afecțiune. O comunicare deschisă poate duce la un început nou și o relație mai bună. 

Sursă: The Guardian 

×
Subiecte în articol: mama
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close