Antena 3 CNN Life Oameni "Nu-mi doresc să plec. Sufletul meu spune "stai pe loc". Dar nu mai am timp". Cum îşi pierde România valorile

"Nu-mi doresc să plec. Sufletul meu spune "stai pe loc". Dar nu mai am timp". Cum îşi pierde România valorile

"Nu-mi doresc să plec. Sufletul meu spune "stai pe loc". Dar nu mai am timp". Cum îşi pierde România valorile
Sursa foto: Foto: www.videonews.ro
25 Sep 2012   •   12:38

Un medic din Gorj i-a ascultat sfatul lui Traian Băsescu de a părăsi ţara dacă doreşte să trăiască mai bine. Deşi are 62 de ani, medicul Mihai Moisescu spune ca este hotarât să înceapă o viaţă nouă. Este sătul de promisiunile politicienilor şi se va duce tocmai în Normandia, pe un salariu de 10 ori mai mare.

Mihai Moisescu a aşteptat ani de zile ca, în România, medicii să aibă condiţii mai bune şi să fie respectaţi. Are 62 de ani şi de 30 lucrează ca medic de familie în comuna Cătunele şi în municipiul Motru.

"Nimic din ce am făcut până acum nu a putut să aibă vreun rezultat. În situaţia asta am zis: dacă nu se poate, mă duc în lumea largă. Poate acolo o fi mai bine", mărturiseşte doctorul.

Aşa că s-a gândit să plece în provincia franceză Normandia, unde prietenii îl vor ajuta să activeze ca medic de familie. Şi unde va câştiga de zece ori mai mult decât în România.

"Nu o duc rau, dar m-am săturat sa vad al 7-lea proiect de lege a Sănăţăţii la fel ca primul. La fiecare dintre ele am propus modificări. Am propus schimbări. Absolut nimic. Se mai scoate câte un cuvant eventual de la un proiect la altul", spune medicul.

În România, nu doar medicii au probleme, ci şi pacienţii. Aceştia sunt, de asemenea, cei care au poate cel mai mult de suferit.

În schimb, în Franţa lucrurile stau altfel. Medicul încă mai speră că situaţia de la noi să se schimbe, însă nu mai are timp de aşteptat. 

"Nu-mi doresc sa plec. Sufletul meu spune "stai pe loc". Dar nu mai am timp. Vreau să mă bucur de viaţă."



×
Subiecte în articol: medic legea sanatatii medic de familie
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close