Antena 3 CNN Life Oameni Oamenii care au găsit fericirea în România. Poveştile străinilor care au văzut părţile bune ale ţării noastre

Oamenii care au găsit fericirea în România. Poveştile străinilor care au văzut părţile bune ale ţării noastre

Oamenii care au găsit fericirea în România. Poveştile străinilor care au văzut părţile bune ale ţării noastre
Sursa foto: Foto: Agerpres
01 Dec 2012   •   20:23
Au traversat continente să-şi caute fericirea. Şi au găsit-o aici, în România. Şi-au cunoscut dragostea vieţii, au ridicat o locuinţă, au întemeiat o familie. Pentru ei, aici e acasă. Iar acolo unde s-au născut, se mai duc doar în vizită. Urmăriţi poveştile străinilor care au văzut în la noi... ţara tuturor posibilităţilor.

"În 1990, am făcut parte dintr-un proiect de educaţie pentru pace şi m-am îndrăgostit de Romania", a povestit la Antena 3, in cadrul unei Editii Speciale cu Adrian Ursu şi Oana Stancu, Bita Zerbes, o femeie din Canada care acum locuieşte în Cluj.

"Am fost crescută să mă consider un cetăţean al lumii. Canada este o ţara minunată. Sunt mândra să fiu canadiancă. Apreciez ţara unde am putut sa îmi traiesc copilaria şi să îmi fac studiile, dar am simtit ca as dori sa imi traiesc viata undeva unde as putea sa contribui la îmbunătăţirea societăţii ", a mai spus Bita Zerbes.

Sotul ei, Dr. Ivo Christian Zerbes, este un sas din Sighişoara, a cărui familie a fugit în Germania in 1973. Dragostea de ţară a fost însă atât de mare încat în 1986 a revenit in ţară. "Ne-am întâlnit în Israel si am facut parte din acelasi proiect in 1990", au povestit soţii Zerbes.





×
Subiecte în articol: 1 Decembrie
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close