Antena 3 CNN Life Oameni Oamenii pentru care timpul s-a oprit în anul 1.400. Reportaj impresionant despre locul pe care oricine trebuie să-l vadă măcar o dată în viaţă

Oamenii pentru care timpul s-a oprit în anul 1.400. Reportaj impresionant despre locul pe care oricine trebuie să-l vadă măcar o dată în viaţă

Oamenii pentru care timpul s-a oprit în anul 1.400. Reportaj impresionant despre locul pe care oricine trebuie să-l vadă măcar o dată în viaţă
Sursa foto: Foto: discoveringkorea.com
06 Aug 2012   •   07:19

Îşi duc viaţa departe de ultra-tehnologie, iar în locul pereţilor de sticlă îi preferă pe cei de lut. Sunt coreenii pentru care timpul s-a oprit în anii 1400. Copiii lor, fie au ţinut pasul cu timpul, fie s-au retras în inima munţilor să-l venereze pe Budha.

Suntem in satul Nagan, într-o casă veche de 600 de ani care aparţine unui olar. Familiile care au trăit aici au transmis mesteşugul olăritului din generaţie în generaţie.



De la 1392, când Nagan a fost ridicat ca o fortăreaţă împotriva japonezilor, timpul parcă n-a mai trecut. Nagan este singurul sat-fortăreaţă din Coreea de Sud din care oamenii au refuzat să plece.

300 de suflete îşi duc astfel traiul în cele 120 de case. Femeile împart şi altora meşteşugul lor.Tâmplarul şi fierarul sunt şi ei la loc de cinste în sat.



Nagan este ajutat de Guvern să supravieţuiască. Şi turiştii dau o mâna de ajutor. Printre ei, familia Yoon, sosită tocmai din America.

Din cele aproximativ 50 de milioane de locuitori ai Coreei de Sud, 43% practică budismul, 34% protestantismul şi 20% catolicismul.



×
Subiecte în articol: coreea de sud istorie traditie
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close