Antena 3 CNN Life Oameni Omul care a înfruntat prejudecăţile şi a câştigat. Într-o Americă lovită de criză, câştigă bani făcând ceea ce îi place

Omul care a înfruntat prejudecăţile şi a câştigat. Într-o Americă lovită de criză, câştigă bani făcând ceea ce îi place

Omul care a înfruntat prejudecăţile şi a câştigat. Într-o Americă lovită de criză, câştigă bani făcând ceea ce îi place
Sursa foto: Foto: YouTube
23 Oct 2012   •   07:42

Un tânăr american care nu şi-a putut găsi un loc de muncă după terminarea facultăţii a ajuns să-şi câştige existenţa ca muzician de stradă.
Povestea nu este deloc tristă, deoarece cântatul la pian este marea lui pasiune. Tânărul a avut turnee prin Statele Unite şi Canada, care i-au adus venituri consistente.

Mulţi muzicieni visează să cânte pe Broadway. Dotan Negrin şi-a împlinit acest vis fără nici o problemă: el cântă, oricând doreşte, pe celebrul bulevard al teatrelor din New York. Ce-i drept, nu în vreuna din săli, ci direct pe trotuar, la pianul său mobil.

La fel ca foarte mulţi tineri din generaţia sa, Negrin nu şi-a putut găsi nici o slujbă stabilă în America lovită de criză. A încercat de toate: actorie, taximetrie, chiar şi negustorie. Dar nici una n-a mers. Aşa că s-a hotărât să-şi scoată pianul în stradă şi să cânte pentru bani. A avut nevoie de curaj la început, dar apoi totul a mers... ca pe roate.

"Cred că mulţi se uită cam ciudat la tine când faci asta. O, Doamne! Când am început, eram atât de jenat. Dar apoi, încet, încet, asta chiar m-a întărit, m-a ajutat să am mai multă încredere în propriile forţe" povesteşte tânărul.

Tânărul pianist nu s-a mulţumit cu publicul din New York, ci s-a încumetat şi la turnee care l-au dus în unele din cele mai frumoase locuri ale Americii.

"Am cântat pe străzi în vreo 11 oraşe şi m-am întors cu 2400 de dolari. Pentru prima dată, mi-am dat seama, într-adevăr, că pot să-mi câştig existenţa cântând la pian, făcând ceea ce-mi place", a adăugat americanul.

Negrin nu le oferă trecătorilor doar muzică, ci îi şi invită să cânte alături de el, dacă simt nevoia s-o facă. Şi, mai ales, le spune tuturor povestea sa, ca un îndemn să nu se descurajeze în faţa greutăţilor vieţii, ci să caute să le depăşească şi, în acelaşi timp, să fie fericiţi.



×
Subiecte în articol: cantaret pian New York
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close