Antena 3 CNN Life Oameni Q Magazine: Ionuţ Budişteanu - O minte sclipitoare

Q Magazine: Ionuţ Budişteanu - O minte sclipitoare

Q Magazine: Ionuţ Budişteanu - O minte sclipitoare
16 Aug 2013   •   15:13

Ionuţ Budișteanu este născut de Ziua Naţională a României şi, la doar 19 ani, face parte deja din categoria inventatorilor de geniu ai neamului. Marile universităţi şi companii ale lumii se întrec în oferte, însă tânărul din Râmnicu Vâlcea a decis: Va studia în continuare, aici, în propria ţară, scriu jurnaliştii de la Q Magazine.

De mic copil, Ionuţ a fost atras de informatică. Nu avea nici trei ani când părinţii, ocupaţi cu jobul şi mica afacere de familie, i-au cumpărat un calculator pentru a-l ţine în casă. În scurt timp, odrasla familiei Budişteanu, elev de clasa a III-a pe atunci, epuizează toate jocurile şi, plictisit de simplitatea şi repetitivitatea acestora, încearcă să îşi creeze propriile lui animații 3D şi programe.

Nu va dura mult până va deprinde algoritmul diverselor aplicaţii din domeniul inteligenţei artificiale. De aici şi până la primele premii obţinute pentru invenţiile sale impresionante a mai fost un singur pas.

Cum în clasa a VII-a terminase materia clasei a XII-a, îi rămâne timp pentru a participa la concursuri naţionale şi internaţionale (peste 130 până acum). Le câştigă pe cele mai multe dintre ele, uimind juriile de specialitate prin ingeniozitatea sa fără margini. În aceasta vară, Ionuţ Budişteanu a devenit studentul Facultăţii de Matematică şi Informatică din Bucureşti, unde a fost admis ca olimpic.

Citeşte articolul integral pe qmagazine.ro.

×
Subiecte în articol: ionut budisteanu
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close