Antena 3 CNN Life Oameni Eroul Zilei. Radu Păltineanu, primul român care a traversat America de Nord şi America de Sud pe bicicletă

Eroul Zilei. Radu Păltineanu, primul român care a traversat America de Nord şi America de Sud pe bicicletă

Eroul Zilei. Radu Păltineanu, primul român care a traversat America de Nord şi America de Sud pe bicicletă
04 Dec 2018   •   12:07

Radu Păltineanu este primul român care a traversat America de Nord şi America de Sud pe bicicletă. Din Alaska şi până în Ţara de Foc-Argentina, românul a pedalat peste 34.500 de kilometri, într-o expediţie care a durat trei ani, doua luni si 17 zile. Radu a înfruntat căldura sufocantă din deşert sau frigul cumplit din munţi. Dincolo de toate provocările, românul spune că a avut parte de peisaje care îţi taie răsuflarea. Însă cel mai mult a fost impresionat de oamenii care şi-au deschis inimile şi casele şi l-au ajutat in momentele dificile.

''Nu am estimat că va dura trei ani. Plecasem iniţial pentru nouă luni de zile. Cred că m-am lăsat purtat de aventură. Am lungit foarte mult traseul iniţial. Era vorba de un traseu mult mai scurt când am plecat (...) Aveam 900 de dolari când am plecat. Ulterior am reuşit să finanţez întreaga expediţie  prin donaţiile pe care le primeam pe site-ul meu. Am scris foarte mult despre locurile prin care treceam, despre ceea ce simţeam, despre cum mă dezvoltam ca şi persoană. Cei care mă apreciau pentru ceea ce fac contribuiau de la 5 euro până la 500 de euro. Aşa am reuşit să finanţez tot. Nu am făcut niciodată un calcul exact cât am cheltuit în aceşti trei ani şi trei luni pe care i-am petrecut pe drum. Probabil o estimare ar fi undeva la 15.000 de dolari'', a spus Radu Păltineanu.

×
Subiecte în articol: Eroul Zilei America de Sud bicicleta
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close