Antena 3 CNN Life Oameni Reconversie profesională. Un IT-ist a învăţat un om al străzii să programeze în JavaScript

Reconversie profesională. Un IT-ist a învăţat un om al străzii să programeze în JavaScript

Reconversie profesională. Un IT-ist a învăţat un om al străzii să programeze în JavaScript
04 Oct 2013   •   16:43

Patrick McConlogue, un tânăr din New York, şi-a anunţat prietenii că are de gând să înveţe un om al străzii limbajul de programare JavaScript şi îl va ajuta pe acesta să construiască propria lui aplicaţie.
Cei mai mulţi din jurul său s-au declarat pesimişti, iar ceilalţi au râs de el, spunându-i că aruncă banii pe fereastra şi face risipă de energie.

Cu toate acestea, Patrick,  de 23 de ani, programator de software, nu s-a lăsat descurajat şi s-a decis să-şi pună ideea în practică cu cel pe lângă care trecea în fiecare zi, în drumul spre locul de muncă.

"Ideea a fost una simplă. Fără să creadă că nu îl respect, îi voi oferi două opţiuni", scrie Patrick pe blogul său.
"1. Mâine îţi dau 100 de dolari, bani gheaţă"
"2. Poimâine revin cu trei manuale JavaScript (începător, avansat, expert) şi îţi voi da un laptop ieftin."

"În fiecare zi voi veni mai devreme cu o oră şi îl voi ajuta să înveţe", îşi descrie tânărul IT-ist proiectul experimental.

Sigur pe el, bărbatul fără adăpost s-a ambiţionat şi a profitat de această şansă. Numele lui este Leo. El s-a gândit că 100 de dolari i-ar fi suficienţi pentru o săptămână, dar pe viitor i-ar prinde bine şi ceea ce va învăţa din cărţile oferite de Patrick.
"Mi-a spus că-mi dă un laptop şi că aş putea să mă descurc mai bine dacă citesc cărţile alea. Oricum, nu puteam să zic că nu am timp"


 
Leo rămăsese fără adăpost în urmă cu doi ani, atunci când şi-a pierdut slujba de agent de asigurări. Neputând să-şi mai achite chiria, el a fost nevoit să plece din apartament şi să doarmă pe străzi.
În ciuda situaţiei sale dificile, Leo spune că nu-şi pierduse speranţa şi continua să se încurajeze pe sine.
"Când Patrick a venit cu oferta asta la mine, am considerat că îmi dă un desert, un premiu", spune el acum.

Ideea lui Patrick a fost criticată de unii oameni, care spuneau că ajutorul potrivit pentru Leo ar fi fost hrana, hainele şi un acoperiş deasupra capului.
Alţii au fost şi mai duri, spunând că l-a insultat pe bietul Leo.
Programatorul le-a răspuns tuturor cu o veche zicală: "Dă-i un peşte unui om şi se va hrăni o zi. Învaţă-l să pescuiască şi se va hrăni toată viaţa".

Timp de opt săptămâni, în fiecare dimineaţă, Patrick şi Leo s-au întâlnit în parc unde discutau despre variabile şi funcţii, paşii necesari pentru un dezvoltator de soft. Au lucrat împreună şi spun că au pus la punct o aplicaţie despre încălzirea globală şi schimbarea climatologică.

×
Subiecte în articol: New York om al strazii IT
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close