Antena 3 Life Oameni "Regii timpului", cartea scrisă de jurnalista Antena 3 Laura Nureldin, premiată la un an de la lansare

"Regii timpului", cartea scrisă de jurnalista Antena 3 Laura Nureldin, premiată la un an de la lansare

31 Oct 2016   •   14:32
"Regii timpului", cartea scrisă de jurnalista Antena 3 Laura Nureldin, premiată la un an de la lansare
Sursa foto: Foto: Facebook / Laura Nureldin

Colega noastră Laura Nureldin a lansat, la data de 13 octombrie 2015, cartea "Regii timpului", la editura Herg Benet.

"Regii timpului" este un thriller urban fantasy construit pe un fundal istoric original și captivant. Cartea a apărut în Colecția Cărțile Arven a editurii Herg Benet.

La un an (și câteva zile) distanță, cartea a primit premiul de debut la Convenția Națională de Science Fiction.

“Nu am scris cartea pentru premii. Am scris-o pentru mine, în primul rând. Apoi au urmat bucuriile: bucuria că oamenii au fost curioși s-o citească, bucuria că le-a plăcut și, acum, bucuria că le-a plăcut suficient de mult cât să considere că merită un premiu. Ah, și încă o bucurie: aceea că mulți cititori ai Regilor timpului îmi cer o continuare a poveștii. Working onthat... trebuie doar să-i aduc înapoi, acasă, pe Mora și Xerxes. Acasă, adică în mintea mea. Deocamdată bântuie în libertate și nu știu pe unde sunt :))”, a explicat Laura Nureldin pentru antena3.ro.

Despre carte:

Regii timpului este un thriller urban fantasy construit pe un fundal istoric original și captivant. Cartea este recent apărută în Colecția Cărțile Arven a editurii Herg Benet.

Ce ai face dacă cel mai bun prieten al tău te-ar trimite din greșeală cu o mașină a timpului fix în Persia antică, iar acolo ai fi imediat răpită de eunuci ai haremului mărețului Xerxes? Sau dacă viața ți-ar fi pusă în pericol de nenumărate intrigi de palat într-o societate unde femeia este supusă bărbatului prin tradiție? Sau dacă ar trebui să iei de soț un rege pe care deja îl cunoști din manualele de istorie, dar căruia trebuie să îi explici că un telefon nu înseamnă să vorbești cu spiritele, automobilele nu sunt care ale zeilor, iar vasul de toaletă este un accesoriu foarte util? Tinerei Mora, un normal locuitor al Los Angeles-ului din zilele noastre, iată că, din întâmplare, chiar i se petrec toate acestea. Și nu disperă, pentru că știe că propria ei personalitate este mai puternică decât niste hopuri banale precum obligatoriile călătorii zilnice între milenii, asasinate pe bandă rulantă sau șocuri culturale de ambele părți. Nu disperă pentru că este o femeie hotărâtă, pragmatică, cu umor, dar și… îndrăgostită. Iar dragostea cere sacrificii, nu? Chiar dacă ajungi Regină.
“– Câți ani are iubitul tău?
– 2500.”

Despre Regii timpului:

Laura Nureldin spune: “Cartea am scris-o în două luni și are, sigur, personaje reale, cele istorice, pentru care am făcut documentare serioasă. Am avut senzația în timp ce o scriam că mă uit la un film. Nu mi-a fost greu să scriu, o făceam lejer, când mă apuca. Nu i-am văzut finalul până la capăt. Între breaking-news-uri cu violatori și cătușe, scrisul mi s-a părut o vacanță.”
***

Despre autoare:

„M-am născut pe 11 octombrie 1979, la Iași, din mamă bucureșteancă și tată sudanez. Despre tata am aflat la 35 de ani că trăiește, deci ăsta ar putea fi următorul meu roman :)
Am scris de când mă știu. Pe pereți, pe hârtie, în desfășurătorul de jurnal, pe blog. Acum, la „bătrânețe”, m-am apucat de scris povești.
Nici studiile, nici funcția nu mă recomandau pentru asta – sunt absolventă de Psihologie și lucrez ca prezentator de știri din 2002. Am început cu Jurnalul în engleză de la Realitatea TV, am continuat cu diverse emisiuni și jurnale la N24, The Money Channel, TVR și Antena 3.
Am scris "Regii timpului" în două luni, în engleză, cu viteza medie de două pagini per pahar de vin. De fapt, e o poveste care s-a scris singură; atâta că Mora și Xerxes aveau nevoie de o dactilografă care să le spună istoria. Care să aștearnă pe un blank document felul în care s-au descoperit pe sine, dar și unul pe celălalt. E foarte mișto să termini de scris o carte și, la sfârșit, s-o recitești cu ochi de cititor proaspăt ieșit din transă.
E mișto să fii povestaș, vorba lui Llosa.
Laura Nureldin, povestașă. Mă bucur să vă cunosc.”

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close