Antena 3 CNN Life Oameni Reportaj emoționant al BBC despre Leon Dănăilă, cel mai bun neurochirurg român. „Cred că sunt cel mai sărac doctor din lume”

Reportaj emoționant al BBC despre Leon Dănăilă, cel mai bun neurochirurg român. „Cred că sunt cel mai sărac doctor din lume”

Reportaj emoționant al BBC despre Leon Dănăilă, cel mai bun neurochirurg român. „Cred că sunt cel mai sărac doctor din lume”
02 Mar 2016   •   23:24

Este unul dintre cei mai cunoscuți medici neurochirurgi din România. La cei 82 de ani nu a renunțat la medicină, mergând în fiecare zi la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală pentru a salva vieți. Leon Dănăilă, care a impresionat o țară intreagă când a decis să își vândă casa pentru a putea să publice o carte, a devenit acum personajul central al unui reportaj difuzat de BBC News.

Postul public de televiziune din Marea Britanie a trimis o echipă în România, care a vorbit cu Leon Dănăilă. Cunoscutul neurochirurg român muncește la cei 82 de ani ai săi și pentru că „mulți medici tineri au plecat să lucreze în Anglia”.

Povestea medicului de 82 de ani este prezentată în paralel cu cea a unui tânăr medic care a decis să profeseze în Marea Britanie, pentru că, spune aceasta, aici nu are grija banilor pe care o are în România.
 
 „Nu am o mare avere. Cred că sunt cel mai sărac doctor din lume”, le-a spus acesta jurnaliștilor britanici.

Citiți mai mult pe activenews.ro.

×
Subiecte în articol: leon danaila
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close