Antena 3 CNN Life Oameni El este românul care produce peleți din coji de floarea-soarelui: "Cererea a fost foarte mare, o perioadă nu am făcut față solicitărilor"

El este românul care produce peleți din coji de floarea-soarelui: "Cererea a fost foarte mare, o perioadă nu am făcut față solicitărilor"

Un tânăr antreprenor din Buzău face afaceri profitabile din cojile de floarea-soarelui. Din ele produce peleți, fiind la mare căutare de când au explodat prețurile la lemne și gaz.

El este românul care produce peleți din coji de floarea-soarelui: "Cererea a fost foarte mare, o perioadă nu am făcut față solicitărilor"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Dec 2022   •   10:10

Daniel Ene este singurul buzoian care a pariat pe o afacere prin care produce combustibili din resturi vegetale.

În urmă cu patru ani, a accesat fonduri europene în valoare de 100.000 de euro, bani pe care i-a investit pentru a produce peleți din coji de floarea-soarelui.

Deși la început nu a avut foarte mulți clienți, anul acesta cererea a explodat.

"Cererea a fost foarte mare atât la brichete, cât și la peleți, o perioadă nu am făcut față solicitărilor", a spus bărbatul.

Pentru ca afacerea lui să aibă succes, Daniel a invățat tot ce a fost necesar despre transformarea cojilor de floarea-soarelui în peleți pentru încălzit.

Așa că acum, la 4 ani de la deschiderea afacerii, el se ocupă singur de toată fabrica.

Astfel, el încarcă și descarcă utilajele care produc peleții, umple sacii și îi pregătește pentru a le fi livrați clienților.

Peleții produși la Buzău conțin doar coji de floarea-soarelui, deși pe piață există și produse din rumeguș sau din paie.

Antreprenorul susține că sunt mai ieftini și că, pe deasupra, sunt și o sursă ecologică de încălzire.

"Este o variantă mult mai bună decât lemnele, nu mai defrișăm pădurile pentru a face peleți", a mai spus Daniel Ene.

Un sac de 15 kg de peleți ajunge, pentru încălzirea unei locuințe de 100 de metri pătrați, timp de 24 de ore.

×
Subiecte în articol: Buzau Daniel Ene peleți roman
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close