A fost adoptată din România și a dus o viață de coșmar în SUA. ”Voiau o altă fetiţă, dar m-au ales pe mine.” Acum, românca lucrează în Armata americană

05 Sep 2016   •   16:00
A fost adoptată din România și a dus o viață de coșmar în SUA. ”Voiau o altă fetiţă, dar m-au ales pe mine.” Acum, românca lucrează în Armata americană Foto: Facebook

Claudia Cutarida, unul dintre sutele de copii adoptaţi din România în anii ‘90, este unul dintre puţinii români stabiliţi în Statele Unite care lucreză în Armata americană. Tânăra s-a afiliat comunităţii virtuale „The never forgotten romanian children” de pe Facebook și acum vrea să-și cunoască familia adevărată.

Tânăra a povestit pentru adevarul.ro groaza pe care a trăit-o alături de americanii care au luat-o dintr-un orfelinat din Bucureşti, locul unde au lăsat-o părinţii naturali, promiţându-le autorităţilor că îi vor oferi o viaţă mai bună. „Tot ce mi s-a povestit de către părinţii adoptivi este faptul că am fost luată dintr-un orfelinat din Bucureşti. Iniţial voiau o altă fetiţă, dar pentru că era bolnavă m-au ales pe mine”.

Pentru Claudia viaţa alături de părinţii americani devenise un adevărat chin. Aproape de vârsta adolescenţei, tânăra şi-a făcut bagajul şi a plecat de acasă. Vreme de câţiva ani a locuit pe străzi sau în adăposturile sociale de noapte, încercând să scape de coşmarurile pe care le-a trăit acasă. Nu a neglijat însă şcoala, reuşind să termine un liceu public.

Tot la şcoală a descoperit şi ceea ce ar vrea să facă pe viitor: să îmbrace uniforma de soldat american. Cea care a determinat-o să facă această alegere este una dintre profesoarele de la liceul.

Citiți AICI întregul interviu cu Claudia Cutarida

 

 

 

 

 

 

 

Parteneri
x close