Antena 3 CNN Life Oameni Românul de 18 ani care face cinste ţării noastre. Este un geniu al informaticii

Românul de 18 ani care face cinste ţării noastre. Este un geniu al informaticii

Românul de 18 ani care face cinste ţării noastre. Este un geniu al informaticii
Sursa foto: Foto: www.jurnalul.ro
21 Sep 2012   •   08:02

Un român reuşeşte, la numai 18 ani, să facă cunoscut numele ţării sale în toată lumea. Este olimpic internaţional la informatică şi naţional la fizică. A câştigat  mai multe medalii de aur, iar anul acesta a reuşit să urce din nou pe podium şi să învingă cei mai buni 45 de tineri la care au participat la Olimpiada Europei Centrale. Acum se pregăteşte să cucerească Italia.

Vlad are 18 ani şi, în clasa a 12-a este olimpic internaţional la fizică şi infrormatică. Vlad studiază încă din clasa a II-a  limbaje de programare.

În clasa a treia mi s-a spus că aş putea încerca să particip la olimpiada de informatică. Deoarece nu exista olimpiadă pentru ciclul primar, a trebuit să concurez cu elevii de clasa a 5-a. Am trecut de sector, de municipiu  iar la naţională am obţinut 270 de puncte din 300 şi am obţinut o menţiune", povesteşte Vlad Gavrilă.

La 12 ani, Vlad a fost recrutat să facă parte din elita informaticii din România. Era  în clasa a VI-a când a primit invitaţia de a studia la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti

La mai puţin de 14 ani, Alexandru Vlad Gavrilă a câştigat medalia de argint la Second Junior Balkan Olympiad in Informatics, din Bulgaria. Pe 23 septembrie Vlad va pleca în Italia pentru a participa la  Olimpiada Internaţională de Informatică.

Bursierul Fundatiei Dan Voiculescu are şi un vis ..acela de a deveni studentul uneia  dintre cele mai mari universităţi din Anglia sau SUA.


×
Subiecte în articol: Fundatia Dan Voiculescu
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close