Antena 3 CNN Life Oameni S-a sinucis în fața camerelor de filmat. Ce mesaj răvășitor a lăsat în urma lui. Imagini greu de privit. VIDEO

S-a sinucis în fața camerelor de filmat. Ce mesaj răvășitor a lăsat în urma lui. Imagini greu de privit. VIDEO

S-a sinucis în fața camerelor de filmat. Ce mesaj răvășitor a lăsat în urma lui. Imagini greu de privit. VIDEO
Sursa foto: Foto: pixabay
11 Feb 2016   •   16:25

Ultimele clipe din viața unui bărbat britanic care suferea de o boală gravă și care a decis să recurgă la sinucidere asistată la o clinică din Elveția au fost difuzate mercuri seară de BBC. Înainte de a-i fi administrată injecția letală, afaceristul Simon Binner (57 de ani) i-a lăsat soției un mesaj impresionant.  În ultimele sale clipe, bărbatul a fost alături de soția sa și patru prieteni foarte apropiați, scrie The Sun.

Cele două fete ale britanicului nu au putut suporta să stea alături de tatăl lor în momentul decesului, însă au luat o ultimă cină cu el în seara dinaintea administrării injecției letale.

În mesajul pe care i l-a lăsat soției lui, Simon a spus: „Te-am iubit foarte, foarte mult, Debbie. Nu cred că v-am meritat pe tine și pe cele două fete ale noastre. Sunteți minunate și iubitoare, iar eu mereu am fost un moș posomorât. Dar chiar te-am iubit, Debbie. Am avut o căsnicie plină de zâmbete și am fost binecuvântați să ne avem unul pe altul.

Ai spus și ai făcut tot ce puteai ca să mă faci să mă simt mai bine. Ai fost o soție fantastică și am simțit că m-ai iubit, așa cum și eu te-am iubit pe tine. Dar timpul nu cruță niciun om. Te iubesc mult Debbie. La revedere!”


Difuzarea documentarului a generat discuții aprinse referitoare la sinuciderea asistată. „Oamenii se îmbolnăvesc și ce i s-a întâmplat soțului meu i se poate întâmpla oricui. Este bine să existe o dezbatere”, a declarat soția lui Simon Binner.

În Marea Britanie, sinuciderea asistată nu a fost încă legalizată.

Simon Binner suferea de scleroză laterala amiotrofica, o boala degenerativa a sistemului nervos central cauzată de moartea neuronilor motori din scoarta si din maduva spinarii. Timpul mediu de supravietuire este de 3-4 ani, desi pot exista forme progresive rapide(sub 1 an).


×
Subiecte în articol: sinucidere asistata Elvetia moarte
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close