Antena 3 CNN Life Oameni Scrisoarea emoţionantă a unui tată pentru fiica lui. Cum arată bărbatul perfect, dincolo de tiparele lumii în care trăim

Scrisoarea emoţionantă a unui tată pentru fiica lui. Cum arată bărbatul perfect, dincolo de tiparele lumii în care trăim

Scrisoarea emoţionantă a unui tată pentru fiica lui. Cum arată bărbatul perfect, dincolo de tiparele lumii în care trăim
de O.P.    |    29 Noi 2013   •   11:10

Ne trăim viaţa în nişte şabloane ale religiei, ale modei, ale culorii politice, ale tehnologiei sau ale înfăţişării perfecte şi ne luptăm să ne încadrăm în aceste tipare, pentru a nu fi marginalizaţi şi consideraţi nişte inadaptaţi.

Dr. Kelly Flanagan, psiholog la o clinică din Statele Unite, căuta împreună cu soţia lui răspunsul la o întrebare, pe Google. Nici nu a apucat bine să tasteze primele cuvinte, că motorul de căutare i-a şi oferit "variantele ajutătoare".

Lista de răspunsuri populare pe care i-o afişase Google era plină de ştiri şi articole despre "ce să facă femeile pentru a-şi ţine bărbatul mereu atent, şi interesanţi în/de relaţie".

Pentru că şi-a dorit ca fiica lui, unul din cei trei copii ai cuplului, să nu treacă prin asemenea dileme, doctorul i-a scris o scrisoare:

"Draga mea plăcinţică,
Nu demult, mama ta şi cu mine căutam un răspuns pe Google. Pe la jumătatea întrebării, ne-a apărut în faţă o listă cu cele mai populare căutări din lume. În vârful listei trona întrebarea "Cum să-l faci să rămână interesat de tine?", iar acest lucru m-a şocat. Am răsfoit câteva dintre nenumăratele articole despre cum să fii sexy şi să faci sex, când să-i aduci o bere sau un sandwich şi despre căile prin care să-l faci să se simtă inteligent şi superior.

Şi m-am enervat, simţindu-mă frustrat de cele citite şi despre percepţia generală. Micuţa mea, nu este, n-a fost şi nu va fi niciodată treaba ta să-l menţii interesat.

Ci singura ta sarcină este să ştii adânc în sufletul tău că eşti demnă de interes.

Dacă te poţi încrede în valoarea ta astfel, vei fi atrăgătoare în cel mai important sens al cuvântului: vei atrage un băiat care este deopotrivă capabil de interes, dar și de dorință de a-și petrece viaţa investindu-l în tine.

Nu-mi pasă că îşi aşază coatele pe masă, atâta timp cât e absorbit de felul în care nasul tău se încreţeşte când zâmbeşti.

Nu-mi pasă dacă nu poate juca golf cu mine, câtă vreme se joacă cu copiii pe care i-ai dăruit.

Nu-mi pasă dacă nu este interesat de bani, atâta timp cât îşi urmează inima şi ea îl conduce întotdeauna înapoi la tine.

Nu-mi pasă dacă este puternic, atâta timp cât îţi oferă spaţiu să-ţi folosești forţa din inima ta.

Nu-mi pasă de felul în care votează, atâta timp cât te alege pe tine să ocupi locul de onoare în casa lui și în inima lui.

Nu-mi pasă de culoarea pielii lui, atâta timp cât pictează pânza vieţii voastre în culorile răbdării, sacrificiului, vulnerabilităţii şi duioşiei.

Nu-mi pasă dacă are o religie sau alta sau deloc, câtă vreme a fost crescut să aprecieze sacrul.

Aşa că, micuța mea, dacă o fi să dai peste un astfel de bărbat şi eu cu el nu vom avea nimic în comun, vom avea totuşi în comun cel mai important lucru: pe tine.

Al tău etern interesat bărbat,
Tata"



×
Subiecte în articol: scrisoare
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close