Antena 3 CNN Life Oameni Știa că este bolnav, dar îl umilea în fața colegilor. După zeci de ani, s-a întâlnit cu profesorul său și i-a dat o lecție. Ce s-a întâmplat de față cu zeci de oameni

Știa că este bolnav, dar îl umilea în fața colegilor. După zeci de ani, s-a întâlnit cu profesorul său și i-a dat o lecție. Ce s-a întâmplat de față cu zeci de oameni

Știa că este bolnav, dar îl umilea în fața colegilor. După zeci de ani, s-a întâlnit cu profesorul său și i-a dat o lecție. Ce s-a întâmplat de față cu zeci de oameni
Sursa foto: Foto: pixabay.com
23 Iun 2016   •   10:14

Un scriitor american care suferă de dislexie a publicat un articol impresionant despre lupta cu această boală și despre umilințele la care a fost supus de unul dintre profesorii săi pentru că nu era capabil să învețe să citească.

„Profesorii ne dădeau foi cu texte pe care eu nu le puteam înțelege. Când îmi venea rândul să citesc, voiam să mă ascund. Îmi venea să vomit de fiecare dată. Plângeam mereu – nu la propriu – lacrimile curgeau în interiorul meu. Aveam 13 ani și mă uram.

Profesorul meu de engleză, domnul Creech, făcea parte din coșmarul meu. Știa. Știa că nu pot citi. Dar făcea în așa fel încât să mă umilească în fața colegilor mei. Se întorcea către mine și-mi spunea: „Anthony, nu vrei să citești tu următorul paragraf? Nici nu înțelegeam termenul „paragraf”. Încercam să citesc primelele litere care îmi apăreau în fața ochilor. Simplul sunet al vocii mele îi făcea pe colegii mei să râdă în hohote. (…)

Aveam 41 de ani când m-am întors în orașul meu natal din Texas ca să-mi vizitez prietenii și părinții. Pe drumul de la aeroport spre casă, cel mai bun prieten al meu m-a invitat să bem ceva într-un bar. În timp ce stăteam la bar, am văzut pe cineva. Era domnul Creech, profesorul de engleză, care își comanda o băutură.  M-am dus la el și m-am oferit să-i fac cinste.

-Te cunosc? m-a întrebat.

-Da, domnule, mă cunoașteți. Mă numesc Anthony și ați fost profesorul meu în clasa a patra.

Felul în care m-a privit m-a făcut să înțeleg că și-a adus aminte de modul în care mă umilea.

I-am spus că am învățat să citesc și că am publicat o carte. I-am mai spus că vreau să-mi facă un serviciu. M-a întrebat ce serviciu. I-am răspuns: „Data viitoare când o să aveți un Anthony în clasă, vă rog mult să-l învățați să citească.””

Citiți aici întregul articol

Anthony Hamilton este un scriitor care trăiește în California. Este autorul mai multor volume, printre care „Autobiografia unui copil puternic”.

×
Subiecte în articol: scrisoare
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close