Antena 3 CNN Life Oameni Un bărbat imobilizat la pat de 32 de ani dă o lecţie tuturor celor care se plâng de izolare

Un bărbat imobilizat la pat de 32 de ani dă o lecţie tuturor celor care se plâng de izolare

Un bărbat care este imobilizat la pat de 32 de ani dă o lecţie de viaţă tututor celor care se plâng în aceste zile de măsurile restrictive. Omul iese din casă de numai trei pe an şi atunci, cu ajutorul vecinilor. Nimeni nu l-a auzit vreodată să se plângă. Bărbatul spune că trauma unei vieţi legată de un scaun rulant nu se compară cu doar câteva luni petrecute în casă şi că oamenii trebuie să accepte măsurile, pentru ca mai târziu să fie sănătoşi şi liberi să se bucure de viaţă. Un vis năruit demult pentru el.

Un bărbat imobilizat la pat de 32 de ani dă o lecţie tuturor celor care se plâng de izolare
Sursa foto: Antena 3
28 Apr 2020   •   11:52

''Fraţilor, staţi în casă! Gândiţi-vă că eu sunt la pat de 32 de ani de zile'', spune bătrânul.

Tragedia lui Aurel Călin a început în 1976 când era tânăr soldat. Acesta povesteşte că a primit ordin să intre în apa rece a lacului Cernica din Bucureşti şi a răcit puternic. Mulţi dintre camarazi s-au îmbolnăvit atunci, el însă cel mai grav. Timp de 12 ani a dus boala pe picioare. La început mergea în baston, dar la un moment dat, inevitabilul s-a produs. A rămas paralizat.

Nu am crezut că o să ajung aşa. Dacă mi-ar fi spus cineva că o ajung la pat, nu îl credeam nici în ruptul capului.

Doar vecinii îl mai scot din când în când din casă. Rămas singur pe lume, după ce părinţii şi cei şase fraţi au murit, omul, cât un munte odată, a rămas fără ajutor. Nu se plânge însă.

A învăţat că trebuie să accepte orice situaţie şi să meargă mai departe, ceea ce le recomandă şi românilor care trebuie să respecte în această perioadă restricţiile impuse de pandemie.

Un bărbat imobilizat la pat de 32 de ani dă o lecţie tuturor celor care se plâng de izolare

×
Subiecte în articol: imobilizat batran
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close