Antena 3 CNN Life Oameni Un fost campion mondial la fotbal, coleg cu Pele, ŞI-A VÂNDUT medalia pentru COCAINĂ

Un fost campion mondial la fotbal, coleg cu Pele, ŞI-A VÂNDUT medalia pentru COCAINĂ

Un fost campion mondial la fotbal, coleg cu Pele, ŞI-A VÂNDUT medalia pentru COCAINĂ
20 Apr 2015   •   15:46

Fost campion mondial cu naţionala Braziliei, Paulo Cezar (Lima), a recunoscut că şi-a vândut medalia de aur, câştigată la turneul final din 1970, pentru a cumpăra cocaină.

"Nu mă mai puteam controla emoţional.Nu mai eram eu. Nu trebuia niciodată să negociez şi să vând asemenea distincţie preţioasă. Este o mare pierdere pentru mine, nu am spus nimănui asta, dar acum îmi recunosc greşeala comisă", a spus fostul fotbalist, citat de postul Globonews.

"Pe vremea aia, cel mai important lucru pentru mine era cocaina, medalia nu reprezenta mare lucru", aduagă fostul mijlocaş din Selecao, acum în vârstă de 65 de ani.

Paulo Cezar Lima
Paulo Cezar a debutat la Botafogo şi a mai evoluat pentru cluburi renumite ale fotbalului brazilian: Flamengo, Fluminense, Gremio, Vasco da Gama şi Corinthians.

El spune că a fost dependent de droguri şi alcool timp de 17 ani şi a pierdut trei apartamente scumpe din Rio de Janeiro în toată această perioadă.
Cezar menţionează că "s-a întâlnit" prima oară cu cocaina pe când evolua în Franţa, la O. Marseille, în anul competiţional 1974-1975.
El şi-a încheiat cariera în 1983, la clubul Aix-en-Provence, când un medic i-a spus că va muri dacă va continua să joace fotbal şi să consume cocaină.

Paulo Cezar a fost pe banca de rezerve şi nu a fost folosit niciun minut în finala Campionatului Mondial de fotbal din Mexico City 1970, atunci când Brazilia a învins Italia cu 4-1.

×
Subiecte în articol: campion mondial fotbal
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close